Van'ın yemek kültürünü başka ilde tanıttılar ama...

TAKİP ET

Doğu Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonuna bağlı Van Aşçılar ve Pastacılar Derneği yönetimi Diyarbakır Mezopotamya Gurme 2021 fuarına katılım sağlandı.

Doğu Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonuna bağlı Van Aşçılar ve Pastacılar Derneği yönetimi Diyarbakır Mezopotamya Gurme 2021 fuarı katılımda; Van yöresine ait coğrafi işaretli yemekleri yapıldı. Günlük 1500 kişiye keledoş, Ayran aşı,, Sengeser ve Kürt köftesi ikram edildi.

Van'ın güzel bir mutfağa sahip olduğunu Diyarbakır Mezopotamya Gurme fuarına gelen vatandaşlara Doğu Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonuna bağlı Van Aşçılar ve Pastacılar Derneği yönetimi bir kez daha anlatıldı. 

Dernek başkanı Nurullah Kaplan,"Biz dernek olarak; yemek konusunda üstümüze düşüne yapmaya hazırız ama ne yazık ki kurumlarımızdan yeterli destek alamıyoruz. Bu tür etkinliklerin maddi boyutu olduğunda dolayı dernek olarak; gücümüzün yettiği kadar var olabiliyoruz. 

Ne yazık ki bu güçle Van'ın gastronomisi çok geride kalmıştır. Bir akademik mutfak atölyemiz yok. diğer illere geldiğimizde ise; bizde üzülerek bu mutfakları getiriyoruz. Neden şehrimizde mutfak atölyesi yok? Ayrıca VAN TSO yönetiminin bizlere göstermiş olduğu ilgilerinden dolayı da sizin vasıtanızla teşekkür ederiz."dedi.
Van Gazetesi - Özel haber
 

yemek gurme Van