Van İnşaat Mühendisleri Odasından Kadınlara unutulmayacak anlar...

TAKİP ET

Van'ın bir kafesinde bir araya gelen Kadın inşaat mühendisleri ve kadın basın mensuplarına Van İnşaat Mühendisleri odası tarafından unutulmayacak anlar yaşattı.

Van İnşaat Mühendisleri Odasından gelen bilgilere göre; "Yüzyıllar öncesinde başlayan, her türlü baskıya, şiddete ve ayrımcılığa karşı bu mücadele, bugün daha da büyüyerek hala devam etmektedir, çünkü bugün tüm dünyanın belki de en önemli sorunlarından bir tanesi, halen kadınların toplumsal alanda ikincilleştirilmesi, dışlanması ve şiddete uğramasıdır. Bir diğer konu ise iş gücü içerisinde kadınların yer alamamasıdır. Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin yaşandığı ülkemizde ise tablo daha da vahimdir. Zira ev içerisinde sokak ortasına kadar, abiden, babaya, eş ve oğula varıncaya dek kadına yönelik bir saldırı ve şiddet anlayışı egemen kılınmaya çalışılmaktadır. İş yaşamında ise, kadınlar düşük ücretle çalıştırıldığı yetmiyor gibi daha geri plandaki görevlere getirilerek buralarda ise patron, şef, usta bası gibi, üstlerinin yada iş arkadaşlarının tacizlerine maruz kalmaktalar. İstihdamda bile kadının liyakatı seksipalitesi üzerine değerlendirilmektedir.

     Kadına yönelik şiddet yaşamın tüm alanlarında yaygın olarak sürmektedir. buna karşın kolluk kuvvetleri ve yargı işlevsiz bırakılarak adeta şiddetin artması için teşvik politikaları üretiliyor, her güne bir kadın katliamı sığdırılarak durumu sıradanlaştırıp ve normalleştirmeye çalışıyorlar. Kadının isyan çığlıklarına karşın ise yargı bütün marifetini göstererek en ufak bir tepki yada isyan durumunu çok şiddetli bir şekilde cezalandırabilmektedir. Kadının gün be gün toplumda şiddet yoluyla izole etmeye çalışan bu sistemin adı bir bütün olarak cinsiyet jenositidir. 

Başta kadın meslektaşlarımız olmak üzere her türlü zulme saldırıya ve tacize karşı kadın direnişinin yanında olduğumuzu ve kadın mücadelesini sahiplendiğimizi belirtti.

Van Gazetesi - 0544 409 03 38