Van İpekyolu'a Abdullah Aras Mı Aday Gösterilecek?

TAKİP ET

Van Ak parti ilçe belediye başkan aday sonuçları merakla bekleniliyor... Kulislere göre; İpekyolu Belediye Başkan Adayı Abdullah Aras mı olacak?

VAN - ilinde uzun yıllar Ak Parti siyasetinde yer alan iş insanı Abdullah Aras, Ankara kulislerinde en çok konuşulan isimler arasına mı girdi? Van ilinde Ak Parti'nin ilçelerinin açıklanmaması halk tarafından merak uyandırdı. Geçtiğimiz günlerde Van Ak İl Başkanı Emre Güray'ın saha çalışmasının devam edildiği ve adayların daha net olmadığı vurgulandı. Toplantı sonrasında Ak Parti Van il başkanı Emre Güray, Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva ziyareti gerçekleştirdi. Aday adaylık başvuru sonrasında ise; En çok konuşulan isimlerden biri ise; Kulislerde Van ESB başkanı İsa Berge'nin kesin aday olarak gösterilmişti. Bunun üzerine Van Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Abdulahat Arvas olarak gösterilince tüm dengeler değişti. Ankara'da bu kezde iş insanı ve siyasetçi Abdullah Aras en çok konuşulan isimler arasına girdi. Ankara'da ilçe adayları netleşmeye devam ediyor ama Van ilinde aday isimler ön planda vurgulanıyor... İpekyolu Belediyesi Başkan Adayı Eski Ak Parti il başkanı Abdullah Aras mı olacak? Yoksa başka biri mi? Sorularının yanıtı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verileceği kararla birlikte belli olacak. Yine geçtiğimiz günlerde aşiret liderlerinden İskender Ertuş'un Ak Parti'ye geçmesi ise; akıllarda oldukça düşündürücü soru işaretleri bıraktı. Van İpekyolu Belediyesi Başkan Adayı Abdullah Aras olarak iddialar kulislerde dönmeye devam ediyor...

ABDULLAH ARAS KİMDİR?
1969 yılında Tatvan’da doğdu. 1972 yılında Van’a yerleşen Aras, İlköğretim ve Lise öğrenimini Van’da tamamladı. 1987 yılında İmam Hatip Lisesi’nden mezun olduktan sonra kısa bir dönem Diyanet İşleri’nde görev aldı. Daha sonra Lisans öğrenimini almak için Suudi Arabistan’a gitti. 5 yıl Arabistan’da Medine İslam Üniversitesi Hadis Fakültesi’nde öğrenim gördükten sonra, 1994 yılında YYÜ İlahiyat Fakültesi’nde Tefsir Ana Bilim dalında yüksek lisans yaptı.

Aynı yıl YYÜ’de Araştırma Görevlisi olarak göreve başlayıp, Kur’anda sabır konulu Lisans tezi çalışmasının ardından üniversiteden ayrılarak ticarete atıldı. 2009 yılında Van Ak Parti teşkilatında Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak göreve başlayan Aras, 2011 yılında Ak Parti İl Başkanlığı görevini sürdürdü. Evli ve 5 çocuk babasıdır.
Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber - Van

Van Ak Parti vanhaber aday İpekyolu