Van İpekyolu Adayı Belli Oldu

TAKİP ET

Van ilinde seçim çalışmaları hız kazandı. Gelecek Partisi ve Saadet Partisi Van ilinde bir ilçede birleşerek 1 bağımsız adayı çıkarma kararı aldı.

Van ilinde adaylar bir bir açıklanmaya başladı. Gelecek Partisi ve Saadet partisi Van İpekyolu ilçesinde birleşerek bir bağımsız aday çıkarma kararı aldı. Van'lı iş insanı ve siyasetçi Yılmaz Kılıç olarak İpekyolu'na aday olarak gösterildi.

Van Saadet ve Gelecek Partileri'nin oluşturduğu Şehir İttifakı, Van'ın İpekyolu ilçesinde Yılmaz Kılıç'ı belediye başkan adayı olarak belirledi. İl Başkanları, halkın iradesiyle belediyeyi yönetmeyi hedefleyen İpekyolu Belediye Başkan adaylarını duyurdu. Detaylar Van haberimizde.

Van İpekyolu İlçesi İçin Şehir İttifakı Adayı Belli Oldu

Saadet ve Gelecek Partisi Van İl Başkanları, haftalık basın açıklamasında Şehir İttifakı kapsamında İpekyolu Belediye Başkan adaylarını duyurdu. Saadet ve Gelecek Partileri tarafından kurulan Şehir İttifakı, Van'ı yıllardır iki partili yapıya mahkûm etmek isteyenlere karşı bir tepki olarak ortaya çıktı. İki partinin ortak adayı olarak belirlenen İpekyolu Belediye Başkan adayı, Van halkını bu ikili yapıdan kurtarma amacını taşıyor.

Açıklamayı Yapan İl Başkanı Özay İlhan’dan Detaylar

Aday tanıtımını gerçekleştiren Saadet ve Gelecek Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, basın açıklamasında Şehir İttifakı'nın hedeflerini ve ilk adaylarını şu şekilde duyurdu:

"Şehir İttifakı olarak ilk adayımızı tanıtıyoruz! Saadet ve Gelecek Partileri olarak kurduğumuz Şehir İttifakı, Van'ımızı yıllardır iki partili yapıya mahkûm etmek isteyenlere karşı bir direniş olarak kurulmuş ve Van halkını bu ikili yapıdan kurtarma gayesini taşımaktadır. Belediyelerimizi borç batağından kurtarmak için, birilerinin emir ve talimatlarıyla değil, kendi irademizle belediyeleri yönetecek adaylarımızla yola çıkıyoruz."

İlhan ayrıca, Şehir İttifakı'nın halka rağmen aday dayatanlara karşı durduğunu vurgulayarak, "Halka rağmen, halka karşı aday dayatanlara, kayyım atayanlara karşı kendi irademizle belediyeleri yönetecek adaylarımızla yola çıkıyoruz. Bu şehir sahipsiz değildir, bu şehre sahip aramaya gerek yoktur. Bu şehrin sahibi Van halkıdır, bu şehir senin, bu şehir hepimizin." dedi.

İpekyolu Belediye Başkan Adayı: Yılmaz Kılıç

İl Başkanı İlhan, İpekyolu Belediye Başkan adaylarını da açıkladı. Şehrin en büyük ilçesi olan İpekyolu'nun adayı olarak Yılmaz Kılıç'ı gösterdiklerini belirten İlhan, "Şehir İttifakı olarak şehrimizin kalbi en büyük ilçemiz olan İpekyolu Belediye Başkan adayımız Yılmaz Kılıç'ı 30 Aralık Cumartesi günü saat 13.00’de Villa Park Düğün Salonu'nda yapacağımız aday tanıtım mitingiyle halkımıza tanıtıyoruz. Tüm hemşerilerimizi aday tanıtım mitingimize davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: Van Olay Gazetesi - Van Haber - Van Haberleri - vanhaber

Van İpekyolu Aday van haber