VAN İPEKYOLU'NDA HİZMET ATAĞI DEVAM EDİYOR

TAKİP ET

İpekyolu Belediyesi, yürüttüğü yeşil kuşak mega projeleriyle vatandaşların yaşam kalitesini attırmaya devam ediyor.

Van Gölü’nün kıyısında yeşilin ve mavinin buluştuğu nokta olan Sahil Bandı projesi ile sosyal yaşamın yönü İpekyol’una çevriliyor. Yeşil alanları ve kompleks yapısıyla şehrimizin en gözde turistik alanı olmaya aday Sahil Bandı projesi, yerli ve yabancı turistlere keyifli vakit geçirme imkanı sunacak şekilde hazırlanıyor. Hüsrev Paşa Parkı, Erçek Flamingo Parkı, Hatuniye Mahalle Parkları ile ilçenin yeşil kuşak alanları arttırılarak yaşam kalitesinin yükselmesi ve bireylerin sağlıklı ve temiz havalarda zaman geçirmeleri hedefliyor.

İpekyolu Belediyesi ilçede çocuklar ve gençler için ayrıca özel projeler geliştiriyor. İpekyolu Çocuk Akademisi, Çocuk Eğlence Merkezi, Bilim Merkezi çocukların ve gençlerin sosyal ve kültürel açıdan gelişimlerini desteklemeyi amaçlıyor. Bölgenin genç nüfusu da dikkate alınarak birçok spor alanı ilçeye kandırılmış oldu. Bu bağlamda spor alanları da unutulmamış; 8 kulvarlı atletizm pisti ve tribün, spor yapmayı seven gençlere büyük bir fırsat sunacak. Yanı sıra İpekyolu İlçe Halk Kütüphanesi, eğitim hayatına katkı sağlayacak ve okuma alışkanlığını artırmayı amaçlayan modern bir kütüphane olarak çok yakında hizmet verecek ve Bostaniçi Yaşam Merkezi ile sosyal ve kültürel etkinlikler için önemli bir mekan olarak hizmet verecek.
İpekyolu Belediyesi bu sayede projeleriyle ilçenin modernizasyonuna ve yaşam kalitesinin artırılmasına önemli katkılar sunmuş olacak.

ERÇEK FLAMİNGO PARKI
Erçek Flamingo Parkı hizmete açıldı. Park, şehir yaşamından uzaklaşmak isteyenlere benzersiz bir deneyim sunuyor. Erçek Gölü sahilinde konumlanan ve 250’den fazla kuş türüne ev sahipliği yapan park, Vanlılara, yerli ve yabancı turistlere doğayla iç içe bir atmosfer sunuyor. Her yaştan ziyaretçiye hitap eden park, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, yeşil alanlar, dinlenme bölgeleri, açık hava spor alanları, kafe ve gözlem noktaları gibi çeşitli olanakları bünyesinde barındırıyor. Ayrıca, Erçek Flamingo Parkı, bölgenin doğal zenginliklerini ve flamingoların yaşam alanını koruma amacıyla tasarlandı. Erçek Flamingo Parkı, aynı zamanda doğa gözlem dürbünü ile flamingoların doğal yaşam alanları ve davranışlarını gözlemleme imkanı da sunuyor.

HATUNİYE PARKI
İpekyolu Belediyesi Hatuniye Mahalle Parkı'nı modern ve nitelikli bir görünüme kavuşturarak hizmete açtı. İlçeye kazandırılan yeni parklarla ilgili çalışmalarına devam eden belediye, vatandaşların dinlenip spor yapabileceği, çocukların oyun oynayabileceği yeşil alanlarından olan Hatuniye Mahalle Parkı Batman Sokak'ta toplam 2 bin metrekarelik bir alana yapıldı. Mahalle sakinlerinin aileleriyle keyifli vakit geçirebileceği bir ortam sunan park; oturma alanları, banklar ve kamelyalarla donatılmış olup, begonit taşlarla kaplanan yürüme yolları nostaljik bir atmosfer yaratıyor. Ayrıca, çocuk oyun alanlarıyla desteklenen park,  ilçe sakinlerinin sosyal ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlandı. Özellikle sonbahar mevsiminin tüm renklerini içerisinde barındıran bu park doğal atmosferi ve ekiplerin parka uygun yapmış olduğu tasarımlarıyla ziyaretçilerini büyülü bir şölenle karşılıyor. 
 

HÜSREV PAŞA PARKI
İpekyolu ilçesinde bulunan ve İpekyolu Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Hüsrev Paşa Parkı da vatandaşların hizmetine açıldı.

90 bin metrekarelik geniş bir yeşil alana konumlandırılan bu park, Vanlılar için yeni bir sosyal alan olacak. İlçeye nefes aldıracak parktaki birçok aktiviteden her yaştan vatandaşlar aynı zamanda faydalanabilecek.  Ayrıca park içerisinde vatandaşların yeme içme ihtiyaçlarını karşılamak için 300 metrekare kapalı bir kafe ve restoran da bulunuyor. Bu restoranda yöresel yemeklerin yanı sıra eşsiz Van Kahvaltısı da yer alıyor.
Hüsrev Paşa Parkı’nda bulunan spor alanlarından her yaştan vatandaş ücretsiz olarak faydalanabilecek. Park alanındaki futbol, basketbol, tenis kortu, paintball ve mini golf gibi çeşitli spor sahaları ve açık hava spor ekipmanları ile vatandaşlar sağlıklı yaşamın eğlenerek keyfini çıkaracak.

Van Kalesi’nin tarihi atmosferine karşı konumlanan Hüsrev Paşa Parkı, İpekyolu ilçesindeki vatandaşlara katkı sağlayacak ve bölgeye yeni bir sosyal alan kazandıracak.

SAHİL BANDI PROJESİ
Van Gölü sahilinde yeşilin ve mavinin kesiştiği bu proje ile geniş bir alanda ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmaları gerçekleştirilerek ilçenin yeşil alan miktarına katkı sağlanıyor. Doğanın korunması ve çevre dostu projelerle İpekyolu ilçesini daha da güzelleştiren sahil bandı projesi sosyal donatı alanları, 75 bin metrekarelik yeşil alanı, koşu parkuru, bisiklet ve yaya yolu, çocuk eğlence alanlarının bulunduğu projenin yılsonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

-İPEKYOLU’NDA ÇOCUKLAR VE GENÇLER ÖNCELİKLİ-

ÇOCUK AKADEMİSİ
Çocukların okul dışında gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla tasarlanan Çocuk Akademisi hizmete açılmak için gün sayıyor.
Akademide eğitim gören çocuklar, bireysel alanda gelişimlerini arttıracak birçok farklı aktivitede yer alacak. Bilişim ve Teknoloji, Yabancı Dil, Dikkat Toplama, Tasarım ve Beceri, Lego Oyun Odası, Kütüphane, Müzik Atölyesi, Çocuk Yaratıcı Drama Atölyesi, Düşler Atölyesi, Bale, Jimnastik, Teknik Hacimler gibi konularda eğitimler verilecek ve çocukların yeteneklerine göre bireysel programlar oluşturulacak.

ÇOCUK EĞLENCE MERKEZİ
Yakında hizmete açılması planlanan Çocuk Eğlence Merkezi ise özellikle ailelerin çocuklarını eğlendirmek için ihtiyaç duyduğu bir alan olarak tasarlanıyor. Kapalı alanda birçok farklı oyun alanının yer alacağı merkezde, çocukların eğlenerek öğrenmeleri hedefleniyor. Ayrıca merkezde düzenlenecek etkinlikler ile de çocukların sosyal becerilerini geliştirmeleri hedefleniyor.

BİLİM MERKEZİ
Öte yandan ilçeye kazandırılacak Bilim Merkezi'nde gençlerin, sosyal ve kültürel anlamda kendilerini geliştirebilmeleri için her türlü imkan oluşturulacak. Gelecek nesillere yapılan yatırım ülkemizin geleceğine yapılmış bir yatırımdır. Gençlerin spor, eğitim, kültür, sanat ve bilim alanlarında yetişmesi ve çok başarılı olması için sayısız çalışmalar yürüten İpekyolu Belediyesi bu hedef doğrultusunda her alanda çok önemli adımlar atıyor. Van’da ilk olacak “Bilim Merkezi” de bu çalışmalardan biri. Bu merkeze 7’den 70’e herkes ilgi duyacak. Başta gençler, çocuklar ve Van'da yaşayan herkese farklı bir ufuk açacak bu merkezde çalışmalar devam ediyor. Şerefiye Mahallesi’nde yapılacak Bilim Merkezi, taban alanı 2200 metrekare, toplam inşaat alanı ise 4 bin metrekarelik bir alanı kapsıyor. 50 kişilik planetaryum kapasiteli, 1300 metrekarelik deney ve simülasyon salonu,150 metrekarelik dijital kütüphane, 100 metrekarelik çok amaçlı salon, 2 adet bilim laboratuvarı ile metal, ahşap ve boya atölyelerini içinde barındıracak merkezde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

8 KULVARLI ATLETİZM PİSTİ VE 1000 KİŞİLİK TRÜBİN
Kente değer katan Atletizm Pisti hizmete açıldı. Her daim sporu ve sporcuyu destekleyen İpekyolu Belediyesi Eskişehir Mahallesi’nde 8 kulvarlı atletizm pisti ile 1000 kişilik yarı kapalı tribünü hizmet açtı. Bu projenin içerisinde ise 8 kulvarlı atletizm pisti, 1 adet sırıkla atlama alanı, 2 adet uzun 3 adım atlama alanı, 2 adet disk ve çekiç atma alanı, 2 adet gülle atma alanı, 1 adet su engelli atlama alanı, 1 adet cirit atma alanı ve 1000 koltuklu tribün yer alıyor.

Bu projelerle ilçede spora ilgi duyan gençlere kendilerini geliştirebilmeleri yönünde büyük bir imkan sunulmuş olacak. Sportif aktivitelerin kesintisiz yapılacağı bu alanlarda 7’den 70’e herkes faydalanabilecek.

BOSTANİÇİ YAŞAM MERKEZİ
Bölgedeki sosyal ve kültürel faaliyetler için önemli bir mekan olacak Bostaniçi Yaşam Merkezi, bölge halkının sosyal ve kültürel faaliyetlerine ev sahipliği yapacak. Çok Amaçlı Salon, Mescit, Mutfak, Abdesthane ve 5 Adet Çok Amaçlı Atölye ile ilçe halkına hizmet verecek merkez yakın zamanda hizmet vermeye başlayacak.

İLÇE HALK KÜTÜPHANESİ
İlçedeki eğitim faaliyetlerine büyük katkı sağlayacak olan İpekyolu İlçe Halk Kütüphanesi açılış için gün sayıyor. Kütüphane projesi ilçenin eğitim hayatına önemli bir katkı sağlayarak, okuma alışkanlığını artırmak ve ilçe genelinde kültürel faaliyetlerin artmasını sağlamak amacıyla İpekyolu İlçe Halk Kütüphanesi'nin yapımına başlandı. İlçedeki tüm vatandaşların faydalanacağı, modern ve teknolojik altyapısıyla donatılmış kütüphane en kısa sürede açılarak ilçe halkına hizmet vermeye başlayacak. İpekyolu İlçe Halk Kütüphanesi, modern tasarımı ve eğitim materyalleriyle öğrencilere eşsiz bir eğitim imkanı sunacak. Aynı zamanda, ilçede yaşayan yetişkinlerin de kitap okuma alışkanlıklarını artırarak kültürel alanlarda kendilerini geliştirmelerine de yardımcı olacak. Kompleks olarak planlanan projede; kafeterya, engelli salonu, bilgisayar, internet odaları, konferans salonu, fuaye, sergi alanları, genel kütüphane, fitnnes salonu, çocuk oyun alanları,  cep sinema, çocuk aktivite alanı, masal dinleme alanı, çocuk kütüphanesi ve derslikler yer alacak.

İpekyolu Belediyesi’nin ilçenin modernliğine ve dinamizmine katkı sağlayacak projeleri sezon sonuna kadar hayata geçirilerek vatandaşların ihtiyaçlarına daha iyi cevap vermek ve yaşam kalitesini artırmak amacıyla ilçenin geleceğine ışık tutacak.

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber

Van İpekyolu İpekyolu Belediyesi vanhaber