Van İpekyolu'nda Yöresel Ürünler Stanttı açıldı

TAKİP ET

11 ilde yaşanan deprem sonrasında tüccarlar bir araya gelerek, Van ili İpekyolu ilçesinde yöresel ürünler stanttı açıldı.

Geçtiğimiz günlerde Van ili İpekyolu ilçesine gelen depremzedeler, gıda stantları açarak, ürünlerini Van halkıyla buluşturdu.

Depremden Van’a gelen depremzedeler geçimlerini sağlamak için İpekyolu ilçesinde stant açarak yöresel ürünlerinin satışlarına başladı.

“VANLI HEMŞEHRİLERİMİZDEN DESTEK BEKLİYORUZ”

Deprem bölgesinden Van iline gelen tüccar Reşat Kılıç, "Ben Gaziantep'in İslahiye ilçesinden geliyorum. Deprem bölgesinde esnaflık yapıyorum. Önce Düzce'ye gittik, ardından Tekirdağ, İstanbul, Ankara, ve şu anda Van'dayız. Memleketimizin yöresel ürünleri arasında kuruluklarımız, biber kurulumuz, patlıcan kurulumuz, nar ekşimiz, domates salçamız, güneş kurusu, biber salçalarımız, baharatlarımız hepsi şu an Van'da. Tüm dostlarımızdan ve Vanlı hemşehrilerimizden destek bekliyoruz. Geldiğimiz günden bu yana üçüncü günümüz, toplamda ise 10 gün burada olacağız. İpekyolu Belediyesi' mevkiinde bulunuyoruz. Vanlı dostlarımızın burada desteklerini bekliyoruz. Ürünlerimiz tamamen organik. Yeni mahsul biberlerimiz, patlıcanlarımız, orijinal nar ekşimiz ve kendi yetiştirdiğimiz pul biberlerimiz mevcut. Ayrıca sumaklarımız da çok güzel; hem yaprak sumak hem de çekim sumaklarımız bulunuyor. Geldiğimiz yerdeki insanlar oldukça samimi, insancıl ve yardımsever. Van halkına teşekkür ediyorum. Van iliğini sorarsanız, çok samimi buldum. İnsanları kısacası samimi, insancıl ve yardımsever. Teşekkürler, teşekkür ederim."dedi.

“VAN HALKI EN GÜZELİNE LAYIKTIR”

Kahramanmaraş’tan Van iline gelerek Van Haber Gazetesine açıklamda bulunan Muzaffer Tıraş,"Teşekkür ederiz tüm Vanlılara. Bize kucaklarını açtılar, herkesle burada bekliyoruz. Çok güzel. Irak'tan getirdiğimiz yaş firmalarımız var, sütlü gevreklerimiz var. İnanın size en güzellerini getirdik. Bizim Van halkı en güzelini layıktır, evet. Kahramanmaraş'tan geliyoruz, sonra unutuyorum, eklememiz gereken bir şey var mı? Tüm Van halkına çok teşekkür ediyoruz, buraya alışverişe bekliyoruz."dedi.

“VAN HALKI SICAKKANLI”

Hatay'dan gelen Tevfik Taçyıldız, şunları söyledi: "Van halkı gerçekten güzel, sıcakkanlı. Katılımlarını bekliyoruz. Yöresel tatlarımızı tatmalarını 4 gözle bekliyoruz. İlgi var mı? Bugün var, inşallah daha da yoğunlaşacak. Hava yağışlı, sizi etkiler mi? Evet, devam edeceğiz. Ayın onuna kadar buradayız. Havanın yağışlı olması bizim için sorun değil. Ayın 10'una kadar buradayız.

Sucuk konusuna gelince, kasap sucuğumuz özel üretimdir. Dana etinden yapılmıştır. Ağız tadıyla yenilebilir ve bir yıl boyunca dip frizde muhafaza edilebilir. Çok teşekkür ederim, sağ olun."dedi.

Van Gazetesi – Van Haber – vanhaber – Van Haberleri

Van vanhaber İpekyolu Belediyesi Vanlı