Van İran ve Irak Sınır kapıları açıldı - Bakan Pekcan duyurdu!

TAKİP ET

Korona virüs nedeniyle kapatılan İran ve Irak sınır kapıları tekrar açıldı.

Bakanı Ruhsar Pekcan, koronavirüs önlemleri kapsamında sosyal medya hesabında sınır kapılarının açıldığını duyurdu.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, koronavirüs önlemleri kapsamında kapalı olan iki sınır kapısının resmen açıldığını duyurdu Pekcan, "Habur ve Gürbulak olmak üzere İran ve Irak'a açılan gümrük kapılarımız uluslararası yük taşımacılığına yeniden açıldı." dedi.
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, koronavirüs nedeniyle bir süredir kapalı olan başta Habur ve Gürbulak olmak üzere İran ve Irak'a açılan gümrük kapılarının uluslararası yük taşımacılığına yeniden açıldığını duyurdu.
 
TİWTTER'DAN BÖYLE DUYURDU
 
Ticaret Bakanı Pekcan, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: Tüm dünyayı etkileyen Kovid-19 pandemisi nedeniyle bir süredir kapalı olan başta Habur ve Gürbulak olmak üzere İran ve Irak'a açılan gümrük kapılarımız uluslararası yük taşımacılığına yeniden açılmıştır.
Kovid-19 ile mücadelede tüm dünyada bulaşın yayılım hızının düşmesi, Irak ve İran'da pandeminin etkilerinin azalmış olması sebebiyle daha önce bu ülkelere yönelik uygulanan kısıtlamalar kaldırılmıştır.
Böylece, diğer gümrük kapılarımızda uygulanmakta olan sağlık ve güvenlik tedbirleri alınmak suretiyle ticari araç giriş-çıkışlarına yeniden izin verilecektir.

Kaynak: Sabah
 

sınır kapısı iran van haber ırak ticaret bakanı pekcan