Van iş istiyor, İstihdam istiyor, Projeler istiyor…

TAKİP ET

Van'ın İpekyolu ilçesi, Tuşba ilçesi, Edremit ilçesi ve birçok ilçesinde giden Van Gazetesi haber ekibi Van halkının sorunlarını habere taşıdı.

VanHaber - Van’ın İpekyolu ilçesi, Tuşba ilçesi, Edremit ilçesi ve birçok ilçesinde giden Van Gazetesi haber ekibi, Van’ın en büyük sorunlarından biri haline gelen işsizliği Vanlı vatandalar değerlendirerek, yetkili kurum müdürlerinden vatandaşlar destek istedi.

Van’ın bazı kurumlarında görev yapan amirlerimizin işsizliği Ankara’ya taşımalarını, Van’da bulunan binlerce işsiz gençlerimize iş istihdamı sağlamalarını, yeni projelerinin olması gerektiğini ifade eden Süleyman Kaval, “Van’da her zaman iş imkanı oluyordu. Ne yazık ki son zamanlarda iş imkanı durmaya başladı. Bizler, Van’ın evlatlarıyız. Bu memleketin en büyük yaralarından biri ise; işsizlik ve yeterli yatırımların olmamasıdır. Bazıları kurumlara işe giriyor ve sonra bizlerin haberleri oluyor. Yetkililere buradan sesleniyorum. Van’da işsizlik sorunu pandemiden dolayı çok arttı. Bunun en büyük nedenlerinden biri ise; cafe ve belirli işletmelerin kapanmasıdır. Hali ile bizlerde bu durumdan çok etkileniyoruz. Biliyoruz ki devletimiz en iyi şekilde memleketimize yardım ediyor. Kurum amirlerimiz, siyasetçilerimiz ve belediye yetkililerimiz her zaman emekleri takdirliktir. Fakat, birde işsizlik ve yatırım noktasında genel merkeze söylenmesi bizleri daha mutlu olacaktır.”dedi.

VAN’DA İŞSİZLİK YOK, İŞ BEĞENMEME VARDIR

Van’da özel sektörlerde çalışmak istemeyen gençler, yer beğenmediğini, iş yerlerinde kendi hayatları için çalışmadıklarını ifade eden Semra Çelik,”Uzun süredir araştırıyorum. Van’da insanlar iş beğenmiyor… Kafalarına göre iş arıyorlar… İşletme sahipleri garson alacak ve oraya giden personel, “Ben bu yaştan sonra garson mu olacağım” sözlerini kullanıyor. Siz olsanız ne dersiniz? Memleketimizin taşı toprağı altın. Bu altını iyi değerlendirmek için canla başla projeler üretmemiz gerekir. Ben iki üniversite bitirdim ve kendi işim ile uğraşıyorum. Sizler iş beğenmiyorsanız, kendi işinizi kurun. Değerli gençlerimize sesleniyorum. Lütfen ama lütfen boşuna laf yapmayın! Ya iş kurun ya da herhangi bir işte hayatınızı sürdürün. Yoksa, bu iş olmaz, o iş olmaz, şu iş olmaz derseniz. Hiçbir iş yapmadan böyle yakınırsınız.”dedi.

VAN’DA KOCAMAN PROJELER VAR AMA ANLATAN YOK

Van’da görmediğimiz projelerlerin olduğunu, Van’da her bir yer projelerle dolu olduğunu ifade eden İsmail Köseoğlu,” Vanlı olarak projelerin olmadığını söylemek ayıp olur. Van’da bir sürü proje var. Bu projeler; kaldırım, yol, cadde değildir. Fabrikalar, iş merkezleri ve birçok yerde projeler yapılıyor. Van halkına bu soruyu sorarak çok iyi yaptınız. En azından bu soruda kendilerine göre cevaplamaları olacaktır. Değerli kardeşim, ben 33 yıldır Van ilinde ikamet ediyorum. Bu ilde her zaman proje oldu. Tabi depremden sonra daha iyi gelişti ama bu kadar yeter mi? Tabi ki yetmez. Bunu daha iyiye getirmek için işsizlik, istihdam ve büyük projeler yapmak gerekir.”dedi.

VAN İŞ İSTİYOR, İSTİHDAM İSTİYOR, PROJELER İSTİYOR

Van’da birçok proje hayata geçmedi. Bu projelerin bazılarını açıklamak gerekirse; Otogar, Kent meydanı, Stadyum, Tramvay, Metrobüs ve birçok projeler… Bu projeleri söyleyen mevcut belediyeler veya STK’lar olmadı. Seçimde vaat veren ve yerine getirmeyen büyüklerimiz oldu. Bizler, onlara da hak veriyoruz. Bütçe yok ve bilmediğimiz birçok sorunlar ortaya çıkıyor. Her neyse… Van halkı Ankara’da bulunan büyüklerimizden iş istiyor. Kahveler kapandı. Orada bulunan binlerce gencimiz işsiz kaldı. Diğer mağazalar ve iş yerleri de kapandı. Olan gençlerimize oldu. Tabi pandemi herkesi etkiledi. Burada devletimizin kesinlikte bir suçu yoktur. Özel firmaların geçimlerini devam edebilmeleri için personel azaltmalarına gitti. Buda işsizliğin Van ilinde yüksek noktaya getirdi. Devlet büyüklerimizden Van için farklı iş, istihdam ve projeler yaparak gelişmesini, daha çok büyümesini ve işsizlik sorunun yok olmasını istiyoruz.”dedi.
VAN GAZETESİ – SOKAK HABERLERİ  - ÖZEL HABER

 

van iş istiyor i̇stihdam istiyor projeler istiyor… van halkı