VAN KAHVALTISI MI? SERPME KAHVALTI MI İSRAF? İŞTE CEVAP

TAKİP ET

Bak Hele Bak Yusuf Konak işletme sahibi Fariz Gül, kahvaltı israfı ve son dönemlerde serpme kahvaltının Van kahvaltısı ile karıştırıldığına dikkat çekti.

VAN GAZETESİ | ÖZEL HABER - Van ilinde dünyaya kendisini tanıtan Van kahvaltısı ve israf hakkında Van Gazetesi ve Tubittum TV Bak Hele Bak Yusuf Konak işletme sahibi Fariz Gül, açıklamada bulundu.
 

"VAN DENİLİNCE, VAN KAHVALTISI İLK AKLA GELİR, SERPME KAHVALTI DEĞİL"
Van'da özünü kaybetmemiş kahvaltı kültürü Van Kahvaltısı olduğunu velakin bazı işletmelerin çok çeşit bırakarak israfa neden olduklarını ifade eden Bak Hele Bak Yusuf Konak işletme sahibi Fariz Gül, "Van Kahvaltısının israfla uzaktan yakından bir alakası yok. Bizde doğal çeşitlerden oluştuğu için bizler sadece kahvaltının doğalını sofralara getiriyoruz. Bununda israfa yönük olduğunu düşünmüyoruz. Van Kahvaltısının israf yönü ile diğer kahvaltı çeşitleri ile farklıdır.

Serpme olarak bir tutamayız. Van kahvaltısı adı altında serpme kahvaltı verdiklerini görüyoruz. Bu durum tabi israfa sebebiyet vermektedir. Burada yenilmeyen birçok ürün çöpe gidiyor... Sırf çeşit bolluğu olsun diye masalara koyuyorlar, bunun önüne geçmek için cafelerde ve restaurantlar da doğal ürünlerin olması ve israfın önüne geçilecektir. Van kahvaltısı ise; Van'a özgü olan ürünleri masaya sermektir. Van'da üretilen ve Van iline has ürünlerden oluşmaktadır. Birçok çeşit bırakmaktan ise; her çeşitten bir adet bırakarak Van iline yakışan kahvaltıyı halkımıza sunuyoruz."dedi.


"ÇOK ÇEŞİT DEĞİL, DOĞAL ÇEŞİT ÜZERİNDEN DURUN"
"Van kahvaltısı için konuşuyorum. Gerçekten çok çeşit değil, doğal çeşit üzerinden duralım. Yani cafe istediğini satabilir ama ona Van kahvaltısı demesi doğru değil. Çünkü Van kahvaltısının konsepti farklıdır. Van Kahvaltısının içinde bulunan malzemeler, ürünler farklıdır. Bir cafe konsepti farklıdır. Bu ayrımı bilmemiz gerekir. Ben kahvaltıcıysam, Van kahvaltısı yatarım. Cafeninde tutup ben Van kahvaltısı satayım. Satabilir, bundan hiçbir problem yok ama ürünlere sadık kalmak şartı ile... Asıl mesele bu."diyerek konuşmalarını noktaladı. 


VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER , Van Haber
 

Van Kahvaltısı Haber Van Haber