Van Karakoç Mahallesinin Zorlu Yaşamı

TAKİP ET

Van ili merkez ilçelerinde kar yağmazken, uzak mahalle ve ilçelerde yoğun kar sonrası zorlu yaşam devam ediyor…

Van Haber - Van ili İpekyolu ilçesine bağlı Karakoç Mahallesinde tandır ekmek geleneği devam ediyor… Artan ekmek fiyatları ve zorlu yaşam mücadelesinde merkeze uzak mahallelerde tandırda ekmek pişirme işlemleri devam ediyor…

VAN GAZETESİ – ÖZEL HABER

Vatandaş, “Van ili en pahalı illerden biri olduğunu söyleye biliriz. 2 ayda bir ekmek ve diğer ihtiyaçlara zam geliyor… Bizlerde bu zorlu mücadelede aileden gelen doğal beslenmemize dikkat ederek, kendi ekmeğimizi kendimiz pişiriyoruz.

Tabi bizler için çok zordur. Birgün önceden hamurumuzu mayalıyoruz. Diğer gün ise; sabahın ilk saatlerinde tandırımızı yakıyoruz. Daha sonra ekmeğimizi pişirmeye başlıyoruz. Doğal beslenmeye önem gösteriyoruz. Kendi hayvanlarımızı otlatarak, sütünden, etinden yararlanıyoruz. Burada tek sıkıntımız, evlerimizin sobalı olması ve daha doğalgaza tanışmamaktır. Onun haricince her şey güzel. En azından doğal hayat ve doğal insanlarla bir aradayız. Büyükşehirlerde komşularını tanımayanlar var. Burada çok şükür her şeyimiz çok güzel ama sağlık alanları, yol sıkıntıları ve yatırım da gelse daha güzel olacağını düşünüyorum.”dedi.

Van Gazetesi – Van Haber - vanhaber - Van Haberleri

Van van haber Ekmek