Van Mall'da Dikkat Çeken Protokol Fotoğrafı

TAKİP ET

Van Mall Alışveriş Merkezinin açılışı protokol eşliğinde gerçekleşti. Protokolde dikkat çeken fotoğraf görüntülendi.

Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ozan Balcı’nın da Van Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Van Mall AVM'ye katıldığı törenle açıldı.

Açılışta dikkat çeken fotoğraf görüntülerinden biri ise; Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva ve Eski Van Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Ahmet Koçak'ın arasındaki mütevazi fotoğtaf karesi Van Haber ve Van Gazetesi gündeminde.

2'Lİ ARASINDAKİ ANLAMLI HİZALANMA

Van'ın en saygın ve mütevazi olarak bilinen Takva, mevki makam ve egoist davranmadan herkese kucak açmaya devam ediyor... Van Mall'da bir karede kaygı el göstermesi ve diğer karede öncelik hakkı vererek, kendisini geri planda tutarak adeta ders niteliğindeki davranışı... Van'da bu görüntüler, mevkinin ve makamın öneminin olmadığını ve her şeyin geçici olduğunu vurguladı.

VAN VALİLİĞİ VAN MALL'DA NELER YAPTI?

İranlı turistlerin de yoğun ilgi gösterdiği açılış renkli görüntülere sahne oldu.

İl ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan Van Mall AVM yapılan tadilat çalışmalarının ardından hizmete açıldı. Yapılan açılış törenine Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ozan Balcı, iş insanları, AVM esnafı ve vatandaşlar katıldı. 

Açılışta konuşan Vali Ozan Balcı, AVM’nin Van’ın ekonomisine ve ticaretini büyük canlılık kazandıracağını belirterek, “Öncelikle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. AVM’de özel sektörden çok kıymetli firmalar var. Buraya emek vererek iş yerlerini açtılar. Yaklaşık 1000 kişi istihdam edilecek.  AVM’de hizmet verecek firmalarımıza ve esnaflarımıza bol ve bereketli kazançlar diliyorum” dedi.

TAKVA'NIN AÇIKLAMASI

Necdet Takva,"Bugün burada Van Mall AVM'nin açılış heyecanını yaşıyoruz. Van Ticaret ve Sanayi Odası'nın bir perspektifi var. Diyoruz ki bir şehirde eğer markalar olmazsa orası şehirleşemez. Dolayısıyla, Van bu anlamdaki büyük eksikliği VanMall ile giderecek. Bu projenin uzun yıllardır açılmamış olmasının hep hasretini ve eleştirisini bizlerde yaşadık. Bugün büyük bir memnuniyetle açılış anına şahitlik ediyoruz. Açılışın; Van Alışveriş Festivali'ne denk gelmesi bizim için ayrıca önemli. 2 günden bu yana Kapıköy Sınır Kapısı'ndan binlerce İranlı ve yabancı turist şehrimize geriş yaptı. Alışveriş yapmak ve hoşça zaman geçirmek üzere kentimize gelen İranlılar kent ekonomisine katkı sağlıyor. Bu uzun hikayeyi mutlu sonla buluşturan Valimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum."dedi.

Vali Ozan Balcı ve beraberindekiler AVM’yi gezerek esnafa bereketli kazançlar diledi. AVM’yi gezen yerli ve İranlı turistler ise alışveriş yapıp açılış için özel hazırlanan etkinlikleri izledi.

Van - Van Haber - Van Gazetesi - vanhaber - Wan Haber - Van Haberleri

Van Van Mall van haber