VAN MİLLET BAHÇESİ AÇILIYOR

TAKİP ET

Eski Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez 'in müjdesini verdiği Eski Devlet Hastanesi alanındaki Millet Bahçesi'yle ilgili konuşan Van TSO Meclis Üyesi ve Müteahhit Fariz Borazan, projenin gecikme nedeni olarak artan inşaat maliyetlerini gösterdi ve bu ay sonunda projenin halkın kullanımına açılacağını söyledi.

Eski Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ‘in müjdesini verdiği Eski Devlet Hastanesi alanındaki Millet Bahçesi’yle ilgili konuşan Van TSO Meclis Üyesi ve Müteahhit Fariz Borazan, projenin gecikme nedeni olarak artan inşaat maliyetlerini gösterdi ve bu ay sonunda projenin halkın kullanımına açılacağını söyledi.

 

Eski Devlet Hastanesi’nin yerine yapılan 20 bin metrekarelik alanda yer alan Millet Bahçesi’nin bu ay içerisinde teslim edilmesi bekleniyor. Yüklenici firma sahibi aynı zamanda Van TSO meclis üyesi ve müteahhit Fariz Borazan bu projenin bu kadar geç kalmasının gerekçesi olarak da inşaat maliyetlerinde yaşanan artış olduğunu söyledi. Öte yandan Millet Bahçesi’nin bir tarafında uçurumun bulunması ise başka bir sorun… Millet Bahçesi’nin Akköprü tarafına bakan kısmında istinat duvarının olmaması tepkileri de beraberinde getirmişti. Görüşmeler yapıldı fakat bu ay sonuna teslim edilmesi planlanan Millet Bahçesi’nin uçurum sorunu ise bir çözüme kavuşturulamadı.

Millet Bahçesi projesine bakanlıktan onay çıktıktan hemen sonra yüklenici firma çalışmalara başlamıştı. Teslim edilmesi Şubat ayı olarak planlanan Millet Bahçesi, aradan 5 ay geçmesine rağmen halkın kullanımına henüz açılamadı. Büyükşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) ortak çalışması ile 20 bin metrekarelik alanda hayata geçirilen olan projede 104 araçlık otopark, millet kıraathanesi, çay evi, 12 adet dükkân yer alıyor. Yaklaşık olarak 15 milyon TL’ye mal olan proje alanında ayrıca bin metrekarelik biyolojik gölet, çocuk oyun alanları, kültür fizik (fitness), bisiklet parkuru, koşu parkuru ve yürüyüş yolları gibi doğa ile iç içe yeşil bir alan oluşturuluyor. Van kent merkezinin çehresini değiştirecek olan Millet Bahçesi’nin bu ay sonunda halkın kullanımına açılması düşünülüyor.

 “BİZDEN KAYNAKLI GEÇ KALINMIŞLIK DEĞİL”

Millet Bahçesi’nin teslim edilme sürecinin yüklenici firmadan kaynaklı olmadığını dile getiren Borazan, “Millet bahçesini bu ay içerisinde teslim ediyoruz. Millet bahçesi geçen yıl bitmesi gerekiyordu. Ama projelerde değişiklik olduğu için geç kalındı. Bu değişiklikler tamamen bizim dışımızda olan Toplu Konut İdaresinden  (TOKİ) kaynaklandı. Bide yolların daralması ya da genişlemesinden kaynaklıdır.  Aynı zamanda bizim halkımız bitkisel havuz istedi ama yaşadığımız coğrafyanın iklim şartları buna el vermedi. Daha sonra bitkisel havuz projesinden vazgeçildi. Normal bir havuza yaptık. Bunlardan kaynaklı millet bahçesinin bir türlü açamadık. Yaşanan bu sıkıntılar tamamen Toplu Konut İdaresinin insiyatifinden kaynaklı bir gecikme oldu. Biz sonuçta kurumlara bağlıyız. Onların değiştirebileceği tüm projeleri biz tamam demek zorundayız. Yasal anlamda bizden kaynaklanan hiçbir şey yok .”Dedi.

 “AMACIMIZ PARA KAZANMAK DEĞİL MEMLEKETE HİZMET “

Millet bahçesinin bir tarafında uçurum bulunması ise çevrede yaşayan vatandaşlar tarafından büyük tepki toplamıştı. Konuyla ilgili konuşan Borazan, “Herkesin daha başta ortak kararı gerçekten o uçurum konusuydu. Bizler defalarca görüşmeler yapmamıza rağmen bir türlü çözüme kavuşturamadık. Birtakım kişiler engel oldu. Yarın bir sel olsa bu uçurum tarafında 35 milyonluk bir hasar oluşacak. Bu Van’ın bütçesi için büyük bir kayıptır. Bizim buradaki amacımız memlekete hizmettir para kazanmak değil.  Eğer ki görüşmelerde yeterli mütabakat çıksaydı şuan uçurum konusunu konuşmazdık.” İfadelerini kullandı.

Kaynak: YENİDOĞU GAZETESİ

van van gazetesi Van TSO Fariz Borazan Eski Devlet Hastanesi