VAN NEVRUZ AFİŞLERİNİN AKIBETİ ÖĞRENİLDİ - HDP'DEN AÇIKLAMA

TAKİP ET

HDP Van İl Eş başkanları Fikret Doğan  ve Handan Karakoyun basın toplantısı düzenledi.

HDP Van İl Eş başkanları Handan Karakoyun ,"Eğer belediyelerimiz kayyum gaspı altında olmasaydı ve büyük emeklerle hazırladığımız TIR'larımız engellenmeseydi, deprem bölgelerindeki depolarımıza kayyum gaspı durumları yaşanmasaydı, bizler daha güçlü ve kapsamlı bir dayanışma örecektik. Tüm bu engellemelere rağmen yüzlerce gönüllü ve TIR'larca yaşam malzemesi ile alanda oldu."

HDP Van il Eş başkanı Fikret Doğan,"3 Aylık çalışmalarımızın içerisinde geçtiğimiz günlerde de biliyorsunuz bir nevruz bayramı kutlaması oldu. Fakat biz bu nevruz bayramı çalışmalarını yaparken kayyum belediyesi tarafından billboardlarımızda belediyelere ait billboardlarımıza nevruz afişlerini asma izni bize vermediler. Fakat bu  azmin ve mücadele geleneğin tüm bu baskılara rağmen sesini her tarafa duyurduk. Bütün halkıyla buluştuk ve halkımızda gerçekten bu nevruz bayramın da ile toptan istemlerini ve toptan isteklerini dile getirmek için alana akın akın geldi. Partimizin son açıklamasını da yaptığımız zaman biz parti olarak; Yeşil Sol Parti ile seçime gireceğiz. Seçim standı başladı ve bu seçimde de gerçekten  halkımızın iradesinin sandığa yansıması elimizden ne geliyorsa yapacağız.
Van'da 693 mahallede bulunan 764 okul da 2284 sandık ta seçim görevlerimiz her tarafta olacak ve tür hazırlarımızı şimdiden tamamlamış bulunmaktayız. Şimdilik belirlenmiş 5000 sandık görevlilerimiz ve 4000 gönüllü ile alanda olacağız. HDP'nin ve yeşil sol parti'nin aday adaylığı başvuru süreci devam ediyor..."dedi.


Van Gazetesi - Özel Haber - Adem Yalçın
 

Yeşil Sol Parti Fikret Doğan Handan Karakoyun HDP Van