VAN OTLU PEYNİRİ DİĞER İLLERİN GÖZDESİ OLDU

TAKİP ET

Van'ın en başarılı girişimcisi olan Kadir Aksın Van'ın otlu peynirinin et fiyatlarıyla yarıştığını ve Van'a özgü olan otlu peynirin, diğer illerlede buluştuğunu dile getirdi.


VAN GAZETESİ / ÖZEL HABER-Van'ın en başarılı girişimcisi olan Kadir Aksın Van otlu peynirini diğer illerlede buluşturdu. 5 yıldır peynircilik işiyle uğraşan Kadir Aksın Vanın otlu peynirinin et fiyatlarıyla yarıştığını dile getirdi. Aksın: "  Van Peyniri kültürel bir peynir olduğu  için halkımız tarafından çok seviliyor. Şuan için et fiyatlarıyla yarışan peynir fiyatı 45 tl oldu. Ekonominin sıkıntılı olduğu bir dönemdeyiz. Bunun yanı sıra iklim ve hava şartları, peynirde bulunan otların bu hava şartlarından dolayı çıkmaması ve kuraklığın bize de getirdiği olumsuzluk yüzünden maalesef ki peynir fiyatlarımızın artışına sebep oluyor.  Otların çıkmaması süt ve süt ürünlerini etkilediği için dolayısıyla peynir fiyatlarında da artış oluyor.  Peynir fiyatlarımızın yaza doğru düşeceğini umut ediyoruz. Şuan ki satışlarımız 45 tl dir. Peynirlerimiz sadece Van'da satılmakla beraber,  şehir dışına da gönderiyoruz" dedi.

Sadece peynir satmakla uğraşmayan Kadir Aksın bunun yanı sıra bal, cacık, zeytin, yumurta, tereyağı, köy yumurtaları ve Van'a özgü doğal ürünler de satıyor. Bu ürünlerin belli köylerden geldiğini dile getiren kadir aksın  il dışına da gönderdiğini dile getirdi.

Aksın" İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa da anlaşmış olduğumuz şarküterilerimiz var. Haftalık 150-200 kg arası otlu peynir,tereyağı, bal ürünlerini gönderiyoruz. Makul fiyata gönderiyoruz ki herkes kazanabilsin." ifadelerini kullandı. Kadir Aksın son olarak Van'ın kültürüne, değerlerine sahip çıkılması  gerektiğini Van'ın kendine özgü geleneklerini kaybetmemesi gerektiğini de dile getirdi.





VAN GAZETESİ/ÖZEL HABER

HABER: NURAY KAÇMAZ

HİKMETTULLAH YETKİN

EYŞAN YETKİN

SEVDA YETKİN



van otlu peynİrİ dİĞer İllerİn gÖzdesİ oldu van gazetesi wanhaber van haberleri van sondakika haberleri kadir aksın girişimci otlu peynir İstanbul ankara İzmir bursa şarküter kültürel gelenek bal cacık zeytin yumurta tereyağı köy yumurtaları süt süt ürünl