Van Oto Sanayide sorunlar gündeme taşındı

TAKİP ET

Van ili Tuşba ilçesine Kalecik Yolu ve Sanayi Sitesi arkasındaki çift şeritli yol, bakımsızlık ve temizlik sorunlarıyla gündeme gelmeye devam ediyor…

Van ilindeki sorunları gündeme getiren vanhaber gazetesi muhabirleri Van oto sanayi sorununu habere taşıdı.

Vatandaşlar, kendi şehirlerine ve yaşadıkları çevreye daha fazla değer verilmesini ve düzenli bakımın yapılmasını talep ediyor. Temiz ve bakımlı yollar, yeşil ve çevre düzenlemeleri, şehrin estetik ve halkın mutluluğunu artıracak önemli unsurlar arasında bulunuyor.

Van Oto Sanayide yaşanan sıkıntıları yazan vatandaş,”Van şehir merkezinde, binlerce insanın yaşadığı Tuşba Kalecik Yolu ve Sanayi Sitesi arkasındaki çift şeritli yol, bakımsızlık ve temizlik sorunlarıyla gündeme gelmeye devam ediyor. Vatandaşlar, refüjlerde, kanallarda ve yol çevresinde birikmiş binlerce çöp nedeniyle endişeli. Yol üzerindeki refüjlerde ağaç ve çim bulunmaması, toz, toprak ve sapsarı, kupkuru görüntüsüyle dikkat çekiyor. Bu durum, şehir merkezindeki bir semtin ortasında olmasının yanı sıra, on binlerce insanın günlük hayatının geçtiği bir bölge olması nedeniyle üzücü bir tabloya dönüşüyor. Bölgedeki kanallar ve oluklar da düzenli bir şekilde temizlenmemiş, çevresi sürekli olarak bakımsız bırakılmış durumda. Çöplerin rüzgarın etkisiyle etrafa saçılması, görüntünün daha da kötüleşmesine yol açıyor. Bununla birlikte, Van şehri ve yetkililer, bu gibi sorunlarla ilgilenmeyi ve çözüme yönelik adımlar atmayı birinci öncelikleri haline getirerek, şehir ve çevresinin güzelliklerini korumak ve kalkındırmak adına gereken önlemleri almalıdır. Unutulmamalıdır ki, bir şehrin güzellikleri ve bakımlı çevresi, o şehirde yaşayan vatandaşların kendilerine ve kentlerine olan değerlerini yansıtır ve yaşam kalitesini önemli ölçüde etkiler.”denildi.

Van Gazetesi – Van Haber – vanhaber - wan

Van oto sanayi vanhaber wan