Van Sağlık il müdürü Korona virüse ve Van Kahvaltısına değindi

TAKİP ET

Van ve Dünya genelinde düzenlenen Vanlıların emek ve çabalarıyla oluşan "Dünya Kahvaltı Günü" 7 Haziran yani bugün Van halkının emek ve zahmetleriyle gündeme girdi.

Van kahvaltısı Van’a öz olması ve Van’ın kültür değerine yakışır olması dolaysıyla 7 Haziran Dünya kahvaltı günü olması istenildi. Van İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu da bu konuda ve Koronavirüs hakkında bilgiler aktardı.


Sünnetçioğlu Van kahvaltısını anlatırken, Koronavirüse de değindi.


Van İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Van kahvaltısı, asırlardır kentin en önemli kültürel mirası olma özelliğini korumakta. 2014 yılında gerçekleştirilen Van kahvaltısı Guinness rekorlar kitabına girerek ABD’ye ait olan 'Dünyanın en kalabalık kahvaltı sofrası' rekoru, 51 bin 793 kişiyle Van’da kırıldı.


Sağlık Müdürü Doç.Dr. Mahmut Sünnetçioğlu Van Kahvaltısı Marka Tescil Belgesi" alınması ve Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri nedeniyle gerçekleştirilemiyor.


Doç.Dr. Sünnetçioğlu, “Van’da ikamet eden vatandaşlarımıza tekrar bu vesile ile çağrıda bulunmak istiyorum.  Yeni tip corona virüsle (Kovid-19) mücadele eden kahraman sağlık çalışanlarımız, gece gündüz demeden hastaları sağlıklarına kavuşturmak için sergiledikleri özverili çalışmalarımız devam etmekte, salgın bitmiş değil. Tedbiri elden bırakmamalıyız.


Dışarı çıkınca muhakkak maskelerimizi takalım. Sünnetçioğlu 14 kuralıda hatırlatarak uyulmasın istedi;  salgını en az kayıp ve bulaş riskini atlatabilmek için vatandaşlara "Evde kal" çağrısında bulunuyorum dedi.


VAN GAZETESİ -0544 409 0328

korona virüs dünya kahvaltı günü 7 haziran van haber vangazetesi son dakika van van korona covid-19 van sağlık il müdürü mahmut sünnetçioğlu