Van sanayi esnafları bu fiyatlara dur dedi

TAKİP ET

Van Küçük sanayi kooperatifi esnafları bir araya gelerek, Fahiş fiyata dur dedi.

Van Haber - SS Van Küçük Sanayi Kooperatif Esnafları,  “Van Tornacılar ve Demirciler Odasının Yağ Değişim Belgesini tutmuş oldukları mühendisler bizlere 2.650 liraya veriyorlar. Fakat, Sanayi esnafı olarak; bizler bu fiyatın yüksek olduğuna itiraz ettik. Araştırmalarımız sonucu Van Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne başvuru yaptık. Bunun sonucunda çevre ve şehircilik bünyesinde görev yapan mühendisler adeta bizler için seferber oldular, katkı sundular iş yerlerimize gelerek duyarlılıklarını gösterdiler ve biz esnaflar olarak Yağ Değişim Belgesini esnaflarımıza 300 TL'ye yaptık. Esnaf arkadaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun.”dedi. 

ARKADAŞLARIMI YALNIZ BIRAKMADIM

Esnaf arkadaşları adına konuşan sanayi esnafı Berat Akdeniz, “Van Tornacılar ve Demirciler Odasından istifa ettikten sonra da esnaf arkadaşlarımı yalnız bırakmadım. Her zaman bilgi ve birikimimi ve tecrübelerimi onlarla paylaştım ve paylaşmaya da devam ediyorum.”dedi. 

ADETA KADERİMİZLE BAŞ BAŞA KALDIK

Berat Akdeniz, “Esnaflar ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı oldukça etkilendiler. Özellikle pandemi döneminde onlarca esnaflarımız ekonomik olarak çöküş yaşadılar... İş yerlerini kapatanlar oldu. Kimileride işçi çıkarmak zorunda kaldı. Bizlerin bağlı olduğu Oda bu zorlu süreçlerde bizler için yeteri kadar destek susmadı. Adeta kaderimiz ile baş başa kaldık. 

HERHANGİ BİR ÜCRET ÖDEMİYOR

Biz esnaflar olarak zorlu süreçlerde yanımızda olmayan Odamızın yapılacak olan seçimlerde sorgulayacağız. Esnafın dertleri ile dertlenen onunla üzülen ve onunla gülen bir aday olmasını soracağız. Evrakını kendileri takip eden esnaflar her hangi bir ücret ödemiyor” diyerek bu konuda sanayi esnaflarını aydınlattı.

Haber: Süleyman Çelebi Çomak
Van Gazetesi – Özel haber
 

esnaf sanayi