Van'da parayı duyan bankaya koştu – Banka hınca hınç doldu - Sosyal yardımlaşmadan destek

TAKİP ET

Van'da kimi sabahın ilk saatlerinde kuyruğa girdi. Kimi ise; isyan etti. Van'ın İpekyolu ilçesinde bulunan Halk bankasının önü hınca hınç doldu. Neden mi?

VAN GAZETESİ – ÖZEL HABER – MUHABİR - MUHAMMET SEKMEN

Aile, Çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından dar gelirli ailelere destek verileceğini duyan, soluğu banka kuyruğunda aldı.

Aile, Çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları pandemi döneminde 1000 lira destek alan dar gelirli ve çalışmayan vatandaşlara 250 lira daha pandemi desteği verileceğini duyan vatandaşlar; önce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına sonra ise, bankaya koştu.
 

    VATANDAŞ,“Sabah saat 4’ten beri buradayız. Banka saat 9’da açılıyor. Bizlerde biz önce sıraya girelim dedik. Bu Allah tan reva mı? Allahtan korkun! Bizler zor durumdayız ve baksanıza kuyruğa başı var, sonu yok. Vallahi telefonla çekin, bu kuyruk, 20 dakikayı bulur. Değerli kardeşim. Sabahtandır buradayım ve önümde 200 kişi var. Sosyal yardımlaşma bazılarına 500 lira bazılarına da 250 lira veriyor. Bize 250 lira verileceğini dediler, bende bekliyorum. Evde çocuklarım olmazsa ve tek olursam bu parayı ben derim bana vermeyin, başkasına verin. Sizden tek ricam var kardeşim, bu kuyrukta mesafe kurallarına uymaları için yetkili biri gelsin. Burada içeriye 5 kişiden fazla alınmıyor ve saat: 12,30’dan sonra banka sosyal yardımlaşma parası ödemiyor. Bu konuda yardımcı olsalar mutlu oluruz.”dedi.

 

    VATANDAŞ, “Koronavirüsten dolayı imkanlarımız çok zorlaştı. Ekonomi sıkıntılar arttı, her şeye zam geldi, kiralar iki kat arttı. Bizlerde bununla zor ayakta duruyoruz. Devletimiz bu konuda bizlere azda olsa destek vermeye çalışıyor. Devletimiz daha önce bizlere 1000 lira destek verdi. Allah onlardan razı olsun. Şimdi ise, bana 500 lira destek verdi. Bu zor günde bizleri Cumhurbaşkanımız unutmadı.”dedi.

 
Van’da bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına giderek isimlerini öğrenen daha sonra bankaya kuyruğa giderek ödeme alan vatandaşlar, Cumhurbaşkanına teşekkürlerini ifade etti.

van haber, van haberleri, son dakika van ,
 
 

sosyal yardım halk bank banka hınca hınç van haber van haberleri son dakika van van gazetesi dar gelirli aile ailelere yardım yardım vanda yardım sosyal yardımlaşma 250 lira ailelere yardım vanda bankalar doldu banka ailelere 500 lira para desteği van hab