VAN TSO Başkanı Takva,"Seçim Ofisinin Mucidi Biziz"

TAKİP ET

VAN TSO Başkanı Necdet Takva:"Biz bu geleneği sürdürüyoruz, meslek odalarının seçim süreçlerini yönetmek için seçim ofisi oluşturma icadı bizim eserimizdir."dedi.

Van Haber, Van TSO Başkanı ve 2022 yılı Başkan Adayı Necdet Takva rakiplerinde başarılar dileyerek seçim çalışmasının kardeşlik havasında yapılmasına vurgu yaptı.

SEÇİM STRATEJİMİZ KAPSAMINDA ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”
(VAN TSO) Van Ticaret ve Sanayi Odası ve aynı 2022 Başkan Adayı Necdet Takva yaptığı açıklamada, “01 Ekim ve 30 Kasım tarihleri içerisinde gerçekleşecek Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı odalar, Borsaların seçim süreciyle ilgili bir etkinliğin arifesindeyiz. Bizler şuanda Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu olarak aldığımız karar çerçevesinde yeni bir vizyon ve perspektif içerisinde sürece dahil olma kararını aldık. Bu çerçevede seçim stratejimiz kapsamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Seçim ofisimizi geçtiğimiz günlerde iyi bir katılımla açtık, açılışımıza birlikte çalışacağımız 19 meslek grubunda 133 kişiye yakın iş insanı davet ettik. Bu anlamda çeki senedi olan, iş yerini açan, hele ki ekonominin çok iyi olmadığı bu dönemde tüm iş insanlarımızı işinden olmasın diye çağırmadık. Çok fazla grup yarışıyor bu yıl ve gruplar içeresinde kimseyi meşgul etmeden daveti daha çok kendi lokal grubumuz içerisinde gerçekleştirdik. Bu nedenle kimse mavi listeye bir gönül koymasın ama önümüzde ki iki aylık süreç içerisinde herkesi mavi liste seçim ofisimizde misafir edeceğiz. Burada bulunan herkes ev sahibidir” dedi.

SEÇİM OFİSİNİN MUCİDİ BİZİZ
Meslek odalarında seçim ofisi açma geleneğinin mucidi kendileri olduklarını kaydeden Takva, “2012 yılında ilk seçim tarihi belirlendiğinde Maraş caddesinde bir seçim ofisi oluşturmak suretiyle bir hareket başlatmıştık. Ekonomi de değişim hareketi ve inovatif bir çalışmayla çıktığımız bu yolda daha sonra rakiplerimizde seçim ofisi sürecine dahil oldu. Biz bu geleneği sürdürüyoruz, meslek odalarının seçim süreçlerini yönetmek için seçim ofisi oluşturma icadı bizim eserimizdir. Van’da böyle bir duruma öncü olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyorum” dedi.

VAN TSO SEÇİMLERİ 22 EKİMDE
Seçim tarihinin 22 Ekim olarak açıklandığını söyleyen Takva, “Bugün gruplarımızda yer alan ve Van’da olan herkes burada bizimle birlikte arkadaşlarımız kendi listelerini temin edecekler. Seçmen listeleri Türkiye Odalar Borsalar Birliği ve Ticaret Bakanlığının veri tabanından alınan listeler olacaktır. Bu güne kadar bizim elimizde olan üzerinde çalıştığımız listeler resmi listeler değil. Seçim tarihi belli oldu, Van TSO seçimi 22 Ekim tarihinde yapılacak. Bu anlamda Kıymetli Van TSO üyelerini en kalbi sevgi saygılarımızı iletiyoruz. Malumunuz Ekim-Kasım aylarında tüm Oda/Borsa seçimleri yapılacaktır. Van TSO seçimleri için Seçim kurulunun öngördüğü tarih 22 Ekim 2022 Cumartesi günüdür. Lütfen farklı açıklama ve beyanlara itibar etmeyiniz” ifadelerine yer verdi.

MAVİ LİSTE İLE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ
Bu şehirde çok şey başlattık ve yenilikçi çalışmalarla Van’a hizmet vermeye devam edeceklerini ifade eden Takva, “Bu kentte bir çok çalışmaya imza attık ve yenilikçi bir yaklaşım oldu, daha önce bir hareket, bir platform olarak örgütlenmemiz vardı, bu yıl olacak seçimde mavi liste platformu olarak faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Bugün Van TSO Başkanlığı için aday bırakan arkadaşlarımızın her biri bir birinden kıymetlidir. Bugün rakiplerimizi asla savaş alanı ve düşman havası içerisinde görmüyor ve değerlendirmiyoruz. Tatlı bir rekabet ile bundan sonra Van dezavantajlarını avantaja dönüştürecek bir yaklaşımla projelerimizle yarışalım arzusundayız. Yaptığımız faaliyetleri burada kitapçıklar halinde paylaşacağız, toplamda 20 proje üzerinden şekillendirdik, bunları da tüm üyelerimizle paylaşacağız ve bundan sonra ki 2 aylık zaman diliminde projelerimizin detaylarını esnaf ve tüccarlarımıza anlatacağız” dedi.

VAN TSO TÜRKİYE’NİN EN BAŞARILI ODASI
Van TSO’nun Türkiye’de en başarılı odası olduğunu belirten Takva, “Van Ticaret ve Sanayi Odası kendi kategorisinde Türkiye’de en başarılı Ticaret odalarından biridir. Dolayısıyla kurumsal yapısı Van’da fark oluşturan bir düzeye ulaşmış durumda, ben bunun artık üyeler üzerinde bir statü arzusuna dönüştüğünü de görüyorum. Fark oluşturan bu anlayışın yönetsel arzusu içerisinde olduklarını düşünüyorum, biz çok büyük bir bütçe yönetmiyoruz, Ticaret ve Sanayi Odası sadece Van’da ulusal ve uluslararası şekilde etkin bir şekilde bir statüye geldi. Üyelerimizin yönetsel arzusunu da bu statüde ki gelişmeye bağlıyorum” şeklinde konuştu. 

Van haber Gazetesi haber
Kaynak: Yunus Tuğrul/ Van Basın

VAN TSO Necdet Takva Van Sanayi ve Ticaret Odası