Van Tuşba Belediyesi Çalışmalarına Hız Verdi

TAKİP ET

Van'ın Tuşba ilçesinde görev yapan Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, birçok çalışmalarına hız verdi.

Van ili Tuşba ilçesinde hizmet veren Tuşba Belediyesi ekiplerinin birçok faaliyetlerinin haricinde bir faaliyeti Van Haber Gazetesi olarak sıraladık.

Tuşba Belediyesi Asfalt ve Kilit Parke Çalışmalarına Hız Kesmeden Devam Ediyor

Başkan Salih Akman liderliğinde, yaz aylarında asfalt ve kilit parke taşı çalışmalarıyla ilçenin altyapısını güçlendirme çabası.

30 bin ton sıcak asfalt ve 165 bin metrekare kilit parke taşı ihalesiyle yapılan çalışmaların detayları.

Bardakçı Mahallesi'nde devam eden sıcak asfalt serimi incelemesi ve Başkan Akman'ın açıklamaları.

Muhtarlarla İstişare Toplantısı: Tuşba'nın Geleceğine Yönelik Şeffaf Planlar

Başkan Akman'ın, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla gerçekleştirdiği muhtarlarla istişare toplantısının detayları.

Toplantıda paylaşılan projeler, belediye bütçesi ve ilçe hakkında muhtarlara sunulan bilgiler.

AK Parti Van İl Başkan Vekili Abdullah Çalım'ın, Başkan Akman'ın 5 yıldaki başarılarına yönelik değerlendirmeleri.

Başkan Akman'dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı: Gururla ve Umutla İlerliyoruz

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Başkan Akman'ın yayımladığı mesajda, Türkiye

Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümüne ulaşmanın coşkusu.

Cumhuriyetin önemi, birlik ve beraberliğe vurgu ve gelecek umuduyla ilgili Başkan Akman'ın açıklamaları.

Başkan Akman'dan Lösemili Çocuklara Moral Ziyareti

Başkan Akman'ın Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Prof. Dr. Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde tedavi gören lösemili çocukları ziyareti.

Çocuklara moral verme amaçlı yapılan ziyaretin detayları ve Başkan Akman'ın açıklamaları.

Tuşba Belediyesi Geleneksel Satranç Turnuvası: Öğretmenler Günü Kutlamaları

Öğretmenler Günü kapsamında düzenlenen satranç turnuvasının ikinci edisyonu ve dereceye girenlerin ödül töreni.

Başkan Akman'ın turnuva hakkındaki değerlendirmeleri ve öğretmenlere yönelik teşekkürleri.

Tuşba Bardakçı Millet Bahçesi: İlçeye Değer Katmaya Devam Ediyor

Başkan Akman'ın liderliğinde yapılan ve bölgenin en büyük millet bahçesi olma özelliğine sahip Tuşba Bardakçı Millet Bahçesi'nin inşaatının ilerleyişi.

Millet bahçesinin öne çıkan özellikleri ve halka sunulacak olan sosyal donatılar.
Başkan Akman'ın bahçeyle ilgili açıklamaları ve geleceğe dair planları.

TUŞBA BELEDİYESİ’NİN ASFALT ÇALIŞMASI HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Tuşba Belediyesi’nin, yaz aylarında yoğunluk verdiği asfalt ve kilit parke taşı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. 

Hayata geçirdiği mega projeler ve hizmetlerle 5 yılda ilçenin çehresini değiştiren Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, ilçe sakinlerinin kendilerini rahat, huzurlu ve mutlu hissedecekleri bir Tuşba için gece gündüz çalışıyor. Yaklaşık 2 ay önce ihalesini gerçekleştirdiği 30 bin ton sıcak asfaltın serimini 2 finişer, 50 personel ve 27 iş makinesiyle yürüttüklerini ifade eden Başkan Akman, bu yıl ihalesini gerçekleştirdikleri 165 bin metrekare kilit parke taşı çalışmasını ise 8 ayrı ekip ile kırsal mahallelerde sürdürdüklerini söyledi. 

Belediye ekiplerinin Bardakçı Mahallesi’nde yürüttüğü sıcak asfalt serimi çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Akman, ‘Biz Tuşbayız söz verdik mi yaparız’ ifadelerini kullandı. Bundan yaklaşık 2 ay önce sıcak asfalt serimine başladıklarını hatırlatan Başkan Akman, “Halen devam ediyor ve devam da edecek. Şuan 2 finişer, 50 personel ve 27 iş makinesi ile asfalt serimimiz devam etmektedir. Allah nasip ederse Ekim ayı sonu itibarıyla bu çalışmamızı tamamlayacağız. Bu çalışmalarımız tamamlandığından ilçemizde sıcak asfalt serimi veya kilit parke taşı çalışması yapılmayan tek bir mahallemiz kalmayacak. Şimdiden ilçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

BAŞKAN AKMAN, ‘MUHTARLARLA İSTİŞARE’ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ

Şeffaf ve hesap verilebilirliğin en güzel örneğini sergileyen Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman; her yıl olduğu gibi bu yıl da gerçekleştirdiği ‘Muhtarlarla İstişare’ toplantısıyla hayata geçirdiği projeler ve belediye bütçesi hakkında mahalle muhtarlarını bilgilendiriyor. 

19 Ekim Muhtarlar Günü’nde yapılması planlanan ancak, İsrail’in Filistin’e yönelik gerçekleştirdiği saldırılardan dolayı ülke genelinde ilan edilen 3 günlük milli yas nedeniyle ertelenen ‘Muhtarlarla İstişare’ toplantısı gecikmeli olarak bugün Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan ‘Muhtarlarla İstişare’ toplantısına; AK Parti Van İl Başkan Vekili Abdullah Çalım, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Havva Duran, AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Erdal Baran, AK Parti Tuşba İlçe Kadın Kolları Başkanı Selver Gündüz, AK Parti Tuşba Belediye Meclis Üyeleri, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ile mahalle muhtarları katıldı.

‘Muhtarlarla İstişare’ toplantısından bir konuşma yapan AK Parti Van İl Başkan Vekili Abdullah Çalım, “Muhtarlara büyük bir önem veren Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Van’daki temsilcisi olarak sizlerle bir arada bulunmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

ÇALIM, ‘BAŞKANIMIZ 5 YILDA GÜZEL PROJELER HAYATA GEÇİRDİ’

Tuşba Belediyesi’nin 5 yıllık süreçte güzel çalışmalara imza attığını belirten Başkan Vekili Çalım, “Başkanımızın burada anlattığı hizmetlerin daha fazlasını yapmış. Ancak eksik yapmamış. Geçmiş 5 yılda çok güzel projeler hayata geçirmiş. Çalışkan ve gayretli bir belediye başkanımız var. Bu kardeşimiz tabii ki Van’ın bütün sorunlarını çözecek güçte değildir. Gelen bütçeye göre ayarlama yapıyor. Belediyeciliği çok iyi biliyor. Bu kardeşimiz elinden geleni yapmış. Kendisini tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.  

BAŞKAN AKMAN, ‘ŞEFFAF’ VE ‘HESAP VEREBİLEN’ BİR ANLAYIŞLA BELEDİYEYİ YÖNETECEĞİMİZE DAİR SÖZ VERMİŞTİK’

İlk göreve geldiğinde mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunduğunu hatırlatan Başkan Akman, ‘Şeffaf’ ve ‘Hesap verebilen’ bir anlayışla belediyeyi yöneteceğine dair söz verdiğini kaydetti. Görevde bulunduğu 5 yıllık süre içerisinde vermiş olduğu sözün gereği olarak belli aralıklarla muhtarlarla bir araya gelerek istişarelerde bulunduğunu vurgulayan Başkan Akman, “Bu istişare toplantılarımızda ilçemize yapacağımız yatırımları sizlerle değerlendirdik. Halkın bizlere emaneti olan belediye bütçesinin son kuruşuna kadar nereye nasıl harcadığımızı sizlere ‘Şeffaf’ bir şekilde anlattık” dedi. 

BAŞKAN AKMAN, ‘TUŞBALILARIN DUA VE DESTEKLERİYLE 5 YILDA BÜYÜK HİZMETLER GERÇEKLEŞTİRDİK’

Söylemlerini hizmet ile taçlandırdığı için Allah’a şükrettiğini kaydeden Başkan Akman, tevazu ve samimiyetle çıktıkları hizmet yolculuğunda Tuşbalıların dua ve destekleriyle 5 yıllık süreçte hem merkez hem de kırsal mahallelerde büyük hizmetler gerçekleştirdiklerini ve gerçekleştirmeye de devam edeceklerini söyledi. 

BAŞKAN AKMAN, ‘İSRAİL’İ İNSANLIK DIŞI SALDIRILARINDAN DOLAYI KINIYORUZ’

İsrail’in, Hamas’ı bahane ederek Gazze’ye yönelik günlerdir devam eden büyük bir katliamı gerçekleştirdiğini kaydeden Başkan Akman, “İsrail’in, özellikle birkaç gün önce Gazze’de bulunan bir hastaneye yönelik gerçekleştirdiği bombalı saldırıda aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu çok sayıda masum insan şehit oldu. Filistin halkının gösterdiği haklı mücadelesinin yanında onurla, gururla yer aldığımızın altını çiziyoruz. İsrail’in bu insanlık dışı saldırılarından dolayı şiddetle kınıyoruz. Dün olduğu gibi bugün de dualarımız ve desteklerimiz ile Filistinli kardeşlerimizin yanındayız” 

AK Van İl Kadın Kolları Başkanı Havva Duran ve AK Parti Tuşba İlçe Başkanı Erdal Baran’ın da birer selamlama konuşması yaptığı ‘Muhtarlarla İstişare’ toplantısında Başkan Akman, görevde bulunduğu 5 yıllık süre içerisinde Tuşba ve Tuşbalılar için hayata geçirdiği, halen devam eden ve proje aşamasında olan mega projeler ile belediyenin 5 yıllık bütçesinin sunumunu yaptı. Toplantı yapılan toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

BAŞKAN AKMAN’IN, ‘29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI’ MESAJI

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 100. kuruluş yıl dönümüne ulaşmanın coşkusunu yaşadıklarını belirterek, “Cumhuriyetimizi, her zaman koruduk ve sonsuza kadar korumaya devam edeceğiz” dedi.

‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’ dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Başkan Akman, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, 29 Ekim 1923 tarihinde yani bundan tam 100 yıl önce ‘Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir ve devletin yönetim şekli Cumhuriyettir ifadeleriyle temelini atıldığını kaydetti. Başkan Akman, “Cumhuriyet, bizler için sadece bir yönetim şekli değil, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayan büyük bir atılımdır” ifadelerini kullandı.

Birlik ve beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz sürece hiçbir gücün bizleri, daha gelişmiş, müreffeh ve güçlü bir ülke olmaktan alıkoyamayacağının altını çizen Başkan Akman, “Aziz bir neslin büyük mücadeleler neticesinde kurduğu ve bizlere armağan ettiği Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında da tarihimizden aldığımız güçle geleceğe büyük bir umutla bakıyor ve emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz” diye belirtti. 

Emanetçisi oldukları mirası gelecek nesillere daha iyi koşullarda teslim etme bilinci ile hareket ettiklerini vurgulayan Başkan Akman, “Bu duygu ve düşüncelerle; bu aziz vatanı bizlere bırakan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanın bölünmez bütünlüğünü sağlayan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle; gazilerimizi şükranla yad ediyor, tüm Tuşba ve Vanlı hemşehrilerimin Cumhuriyetimizin 100. yılını tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

BAŞKAN AKMAN’DAN LÖSEMİLİ ÇOCUKLARA MORAL ZİYARETİ

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Prof. Dr. Dursun Odabaş Tıp Merkezi’nde tedavi gören lösemili çocukları ziyaret ederek moral verdi. 

2-8 Kasım ‘Lösemili Çocuklar Haftası’ dolayısıyla tedavi gören çocukları ziyaret eden Başkan Akman, Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Kamuran Kahraman, Tıp Merkezi Müdürü Sefer Kuşan ile merkezde görevli doktor ve hemşireler tarafından karşılandı.
 
Hematoloji Servisi’nde yatmakta olan lösemili çocukları ziyaret eden Başkan Akman, çocukların sağlık durumları ile ilgili yetkililerden bilgi aldı. Çocuklarla tek tek ilgilenen ve çocuklarına refakat eden aileler ile sohbet eden Başkan Akman, her çocuğa kendi yaş grubuna uygun okuma kitapları, satranç, çay fincanı, çeşitli oyuncak ile hastaların kişisel bakımları için yatak koruyucu, şampuan, maske, hasta bezi, dezenfektan, ıslak mendil, kağıt havlu, tuvalet kağıdı gibi çeşitli temizlik malzemesi hediye etti.
 
Her yıl olduğu gibi bu yıl da hematoloji bölümünde tedavi gören lösemili çocuklara moral ziyaretinde bulunduklarını hatırlatan Başkan Akman, “Rabbim çocuklarımıza hayırlı şifalar versin. Değerli başhekimimize, hocalarımıza, hemşirelerimize ve hastane çalışanlarımıza verdikleri çaba ve gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Belediye olarak çocuklarımıza verdiğimiz desteklerimiz inşallah bundan sonrada devam edecek” dedi. 

Belediye Başkanı Salih Akman’ın kendilerini düzenli olarak ziyaret ettiğini belirten Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Kamuran Kahraman ise çocukların tedavi sürecinde ziyaret edilerek moral verilmesinin çok önemli olduğunu kaydederek, “Gerçekten bu tarz ziyaret ve etkinlikleri faydalı buluyorum. Doktorlarımız, hemşirelerimiz ve tüm personelimiz ile birlikte hepimiz bu ekibin bir parçasıyız. Çocuklarımızın bir an önce sağlıklarına kavuşması için elimizden geleni yapıyoruz. Sizlerde gereken moral ve desteği sağlıyorsunuz. Çocuklarımız adına sizlere tekrar teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

TUŞBA BELEDİYESİ’NDEN, GELENEKSEL SATRANÇ TURNUVASI

Tuşba Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ satranç turnuvasının ikincisi yapıldı. İki gün devam eden turnuvada dereceye girenler, ödüllerini Belediye Başkanı Salih Akman’ın elinden aldılar. 

Tuşba Belediyesi’nin, ’24 Kasım Öğretmenler Günü’ kutlama etkinlikleri çerçevesinde Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Van İl Temsilciliği’nin destekleri ile düzenlediği ve geleneksel hale getirdiği satranç turnuvasının ikincisi yapıldı. Tuşba Çok Amaçlı Spor Salonu’nda düzenlenen turnuvaya öğretmenler ve satranç severler yoğun ilgi gösterdi. İki gün devam eden turnuva, 6 tur şeklinde gerçekleştirildi. Çok sayıda lisanslı satranç severin de mücadele verdiği turnuvada, TSF satranç yarışmaları talimatları ve uygulama yönergeleri ile FIDE satranç kuralları uygulandı. 

Yoğun geçen iki gününün ardından dereceye girenlerin ödül ve hediyeleri Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman tarafından verildi. Turnuvada; birinci olan yarışmacıya tam altın, ikinci olan yarışmacıya yarım altın, üçüncü olan yarışmacıya çeyrek altın ve dördüncü olan yarışmacı ise gram altın ile ödüllendirilirken, tüm katılımcılara da çeşitli hediyeler verildi.

İki gün boyunca yarışmacılara yöresel yemekler ile çeşitli ikramların da verildiği turnuvanın ödül törenin de bir konuşma yapan Belediye Başkanı Salih Akman, ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ dolayısıyla düzenledikleri satranç turnuvasını artık geleneksel hale getirdiklerini ifade etti. 
  
TSF Van İl Temsilcisi Adnan Yaviç ise ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel düzenlenen satranç turnuvasından dolayı Başkan Akman’a teşekkür etti.

BAŞKAN AKMAN, ÖĞRETMENLERİ UNUTMADI

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, belediye tarafından açılan kursların öğretmenleriyle bir araya gelerek ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Başkan Akman, belediye tarafından Kalecik Toplum Yaşam Merkezi’nde açılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), okuma yazma, Kur’an, resim, müzik, bindallı, kilim, filografi ve el sanatları gibi kursların öğretmenlerle bir araya geldi. Öğretmenlik mesleğinin en kutsal mesleklerden biri olduğunu dile getiren Başkan Akman, öğretmenlerin geleceğin teminatı olarak gördükleri çocukları geleceğe hazırlayarak çok kutsal bir görevi üstlendiklerini ifade etti. Başkan Akman, “Çocuk hamur gibidir. Anne ve babasından aldığı eğitimin ardından sizler tarafından eğitiliyor. Sizler o çocuğa nasıl şekil verirseniz, o çocuk öyle yetişir” dedi.

Kendisinin de öğretmen olduğunu belirten Başkan Akman, ancak o zaman imkan ve olanakların çok daha kısıtlı olduğunu ifade ederek, “Bizler yolu, suyu ve elektriği olmayan köylerde öğretmenlik yaptık. Sizler, bizlere göre çok daha şanslısınız. Çünkü bugün suyu, yolu ve elektriği olmayan hiçbir köyümüz yoktur. Sınıfı bizler temizler, sobasını bizler yakardık. 100-150 kişilik sınıflara ders verirdik. Şimdi öyle bir şey yok” ifadelerini kullandı.

Öğretmenlerle sohbet edip istek ve taleplerini de dinleyen Başkan Akman, tüm öğretmenlere çeşitli hediyeler vererek ’24 Kasım Öğretmenler Günü’nü tebrik etti.

Öğretmenler de; Başkan Akman’a açılan filografi kursunda öğrencileri ile birlikte yaptıkları el emeği göz nuru olan ve üzerinde Türkçe ile Arapça ‘Allah kuluna kafi değil mi? Yazan bir tablo hediye ettiler.

TUŞBA’YA DEĞER KATACAK OLAN DEV ESERİN YAPIMI HIZLA DEVAM EDİYOR Tuşba Belediyesi’nin, yapımına etaplar halinde başladığı ve bölgenin en büyük millet bahçesi olma özelliğine sahip ‘Tuşba Bardakçı Millet Bahçesi’ndeki hummalı çalışma hız kesmeden devam ediyor. 

Bölgenin yükselen yıldızı Tuşba’nın gelişmesi için göreve geldiği günden itibaren birbirinden önemli projelere imza atan Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, ilçenin gelişimine değer katmaya devam ediyor. Başkan Akman’ın, girişimleri sonucu Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın destekleri ile etaplar halinde 717 bin metrekare devasa alan üzerinde inşa edilen ve bölgenin en büyük millet bahçesinin yapımı büyük ölçüde tamamlandı.

TUŞBA’NIN VAN GÖLÜ SAHİLLERİ CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELİYOR
Van Gölü’nün Tuşba İlçe sahilinin önemli bir kısmını cazibe merkezi haline getirecek ve halkın keyifli zaman geçireceği 717 bin metrekare devasa alana sahip millet bahçesinin ilk etabının altyapısı ve otoparkının tamamen bitirildiği kaydedildi. Çalışmaların hummalı bir şekilde devam ettiği millet bahçesindeki kapalı alanların ise büyük ölçüde tamamlandığı ifade edilirken, halk kıraathanesinin ikinci katı ile spor sahalarının da bitme aşamasına geldiği vurgulandı. 

BAŞKAN AKMAN, ‘MEVSİM ŞARTLARI ELVERDİĞİ SÜRECE ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK’
Tuşba Bardakçı Millet Bahçesi’nin peyzaj çalışmalarının devam ettiğini anlatan Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, ağaç dikimine ise başladıklarını söyledi. Başkan Akman, “Yeşil dokusu ve sosyal donatıları ile halkımızın yaşam kalitesini daha da yükseltecek olan millet bahçemizin peyzaj çalışmaları hızla devam ediyor. Mevsim şartlarının elverdiği ölçüde millet bahçemizi bir an önce tamamlayarak halkımızın hizmetine sunmak için hummalı çalışmamız aynı kararlılıkla devam edecektir” dedi.

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber

Van Salih Akman proje van haber