Van Tuşba'da 1 eve baskın! 54 şahıs yakalandı - vanhaber

TAKİP ET

Van'da Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 46 erkek, 3 kadın ve 5 çocuktan oluşan 54 göçmen operasyon sırasında yakalandı.

Van Haberleri - Tarih: 19 Ekim 2023

Van İl Jandarma Komutanlığı, Tuşba ilçesinde gerçekleştirilen istihbarat operasyonu sonucunda 54 göçmenin yakalandığını açıkladı. Operasyon, göçmenleri sevk edip barındırdığı tespit edilen bir şüpheli ile sonuçlandı.

Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) ve Tuşba İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyon, çok sayıda göçmenin barındırıldığı belirlenen bir adrese yönelik gerçekleştirildi. Afganistan uyruklu 46 erkek, 3 kadın ve 5 çocuktan oluşan 54 göçmen operasyon sırasında yakalandı.

Operasyon sonucunda göçmenleri organize edip barınma sağladığı tespit edilen 41 yaşındaki Ö.K. tutuklanarak Van M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edildi.

Van Valiliğinden gelen yazılı açıklama:"Van İl Jandarma Komutanlığınca Tuşba ilçesinde çok sayıda göçmenin barındırıldığına dair istihbarı bilgi alınması üzerine Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) ve Tuşba İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından 19 Ekim 2023 tarihinde belirlenen adrese operasyon düzenlendi. Yapılan operasyon sonucunda; Afganistan uyruklu (46) erkek, (3) kadın ve (5) çocuk olmak üzere toplam (54) göçmen yakalandı.

Yakalanan göçmenleri sevk ve organize ederek barınma sağladığı tespit edilen Ö.K.(41),  aynı gün tutuklanarak Van M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi."denildi.

Van Gazetesi - Van haber - vanhaber

Van van haber