Van Valiliği'nden Kar Uyarısı! 

TAKİP ET

Van Valiliği, bugün öğle saatlerinden itibaren Hakkari, Muş, Bitlis ve çevre ilçelerde yoğun kar yağışının başlayacağını duyurdu.

Vatandaşlar, ulaşımda aksamalar, yollarda buzlanma ve don riskine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı. Detaylar haberimizde!


Van Valiliği, bugün öğle saatlerinden itibaren Hakkari, Muş, Bitlis ve çevre ilçelerden başlayarak yoğun bir şekilde kar yağışı beklendiğini duyurdu. Yağışların cumartesi gününe kadar devam edeceği ve pazar günü şehri terk edeceği belirtildi.

Ulaşımda Olası Aksamalar:

Valilik, kar yağışı nedeniyle ulaşımda olası aksamaların yaşanabileceği uyarısında bulundu. Yoğun kar yağışının yolları kapatabileceği ve buzlanma riskinin artabileceği göz önüne alınarak sürücülere dikkatli olmaları ve hızlarını düşürmeleri çağrısında bulunuldu.

Buzlanma ve Don Uyarısı:

Ayrıca, valilik tarafından yapılan açıklamada, kar yağışının ardından oluşabilecek buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşların tedbirli olmaları istendi. Yollarda sürücülerin dikkatli olmaları, zincir takma zorunluluğuna riayet etmeleri ve gerekli durumlarda yol durumu ile ilgili güzergahları önceden kontrol etmeleri önemle vurgulandı.

Vatandaşlara Tavsiyeler:

Valilik, halkı ani hava değişikliklerine karşı duyarlı olmaya ve gerekli tedbirleri alarak sokağa çıkmadan önce meteorolojik durumu kontrol etmeye çağırdı. Ayrıca, evlerinde soba ve diğer ısıtıcıları kullanırken yangın güvenliği konusunda dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Valilik, güncel haber ve duyuruları takip etme konusunda vatandaşları bilinçli olmaya davet etti ve acil durumlar için 112 Acil Çağrı Merkezi'nin kullanılması gerektiğini hatırlattı.

Vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan bu uyarılar, hava koşullarının etkisi altındaki bölgelerde yaşayanların dikkatli ve tedbirli olmaları için önem arz etmektedir.

 

Van Gazetesi – Van Haber - vanhaber

 


 

van vaililik valilik vatandaş kar vanhaber