Van Valisinden 2 önemli ziyaret

TAKİP ET

Van Valisi Ozan Balcı, Şifahane Cami'nin açılışına ve 800 yataklı şehir hastanesi ihaleye çıkacağını açıkladı.

Ozan Balcı, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yerleşkesinde yapımı tamamlanan Şifahane Cami'nin açılışına katıldı. 

Şifahane Caminin hayırlı olması dileğinde bulunan Vali Balcı, "Van Bölge Araştırma Hastanemizin doktorlarıyla, ebeleriyle, hemşireleriyle, sağlık çalışanlarıyla, idari ve teknik personeliyle Van'ımıza değer üretiyor. Halkımıza ve vatandaşlarımıza şifa dağıtıyorlar. Allah eksiklerini vermesin, güç kuvvet versin. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması da önemli bir konudur. Sağlıktaki yöneticilerimiz hastanenin ihtiyaçların da karşılanması için gerekli hassasiyeti gösteriyorlar. Bu zamana kadar neler yapıldığına dair birkaç örnek vermek gerekirse; belediye ile birlikte bir anaokulu inşa ettik. Ayrıca, spor salonu yaparak sağlık çalışanlarının kullanımına sunduk. Vanlı hayırseverlerimizle birlikte cami yapımını gerçekleştirdik. Remzi Hoca ve ekibi güzel çalışmalara imza attılar. Belediye de bu çalışmalara destek verdi. Emeği geçen herkese ve destek veren hayırsever Vanlı hemşehrilerimize teşekkür ederim. Anaokulu, cami, spor salonu gibi projelerin Van'a hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

VAN’A BÜYÜK SAĞLIK YATIRIMI YAPILIYOR  

İlimizde sağlık yatırımları konusunda çok önemli projelere imza atacaklarını söyleyen Vali, 2024 yılı yatırım programının açıklandığını ve Van’a birçok sağlık yatırımının onayının çıktığını söyledi.

Vali Balcı, “800 yataklı şehir hastanesi ihaleye çıkıyor. Bunun yanında İpekyolu İlçesi Bostaniçi mahallesinde 150 yataklı hastane, Muradiye'de 250 yataklı hastane, Erciş'te 150 yataklı hastane de ihaleye çıkıyor. Ayrıca 50 üniteli Edremit Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Özalp’te 20 üniteli Ağız ve Diş Sağlığı merkezi de ihale çıkıyor. Toplam bin 300 yataklı hastane inşaatlarımıza başlıyoruz. Van’da 2 bin hastane yatağımız var. İnşallah bu bin 300 yatakta bittiği zaman Van’ın sağlık hizmetlerine büyük katkı sağlamış olacak. Devletimizin, milletimizin kaynakları, devletin gerçek sahibi milletimize gidiyor. Bu hastane yatırımları bitince Van’ımıza ve bölgemize çok değer katmış olacak.” diye konuştu. 

Açılışa Vali yani sıra Vali Yardımcısı  Adem Balkanlıoğlu, Kurum amirleri, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Remzi Sarıkaya ve vatandaşlar katıldı.

VAN’DA TAKDİR ALANLARA 30 BİN ADET KİTAP


 

Van Valisi Ozan Balcı, 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının ilk yarısında takdir belgesi alan 30 bin öğrenciye PTT aracılığıyla kitap gönderdi.

Kitap Van koordinasyon merkezinde hazırlanan kitaplar, PTT kargo ile öğrencilere ulaştırılacak. Gönderilen kitapların içine Sn. Valimiz adına tebrik mesajı da eklendi.
Van Valisi Ozan Balcı’nın tebrik mesajında "Sevgili öğrencimiz, derslerindeki üstün başarılarından ve fazilet olarak kabul edilecek örnek davranışlarından dolayı 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı 1. dönem sonunda takdirname aldığını öğrendim. Seni, sana emek veren kıymetli aileni ve öğretmenlerini yürekten kutlarım. Sevgi ve başarı dileklerimle gözlerinden öperim." ifadelerine yer verildi.

 

VALİ BALCI ÖĞRENCİLERE KARNE DAĞITTI

Ozan Balcı, Tuşba İlçesindeki İbni Sina İlkokulu ve Ortaokulunda öğrencilerin karne törenine katılarak mutluluklarına ortak oldu. 

Öğrencilere, karnelerini dağıtan ve kitap hediye eden Valimiz, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öğrencilere, öğretmenlere ve eğitim camiasına iyi bir tatil geçirmeleri temennisinde bulunan Valimiz, "Ülkemizin geleceği sizlersiniz. Sizleri önemsiyoruz.  Hayalleriniz ve hedefleriniz büyük olsun. Hepinize başarılar diliyorum." dedi.

Van Gazetesi – Van Haber - vanhaber - Keşfet - google keşfet - reels
 

Van vanhaber sağlık cami