Van Valisinden Semt Pazarları Hakkında Açıklama! 'İhtiyaçları giderilecek'

TAKİP ET

Van'da koronavirüs tedbirleri kapsamında Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Çarşamba pazarına giderek, orada bulunan esnafları ziyaretti ama bir şey gözden kaçmadı. İşte Detaylar

Van’da koronavirüs tedbirleri kapsamında Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Çarşamba pazarına giderek, orada bulunan esnafları ziyaretti ama bir şey gözden kaçmadı. İşte Detaylar

Van’ın yaz aylarından çok kış aylarının olması Van’da bulunan semt pazarı esnafları tedirgin ediyor. Bunun üzerine Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, semt pazarını yerinde inceledi.

Van’da semt pazarcıları sıkıntılarını anlattı,
Van Valisi ise; sıkıntıları yerinde inceledi.
 
Semt pazarı vatandaşları neler dedi?

Halk pazarında tanınan ve uzun süredir pazarcılık ile uğraşan Burak Güleşçe, “Bizler, öncelikle Van valimizin buraya gelmesine çok sevindik. Sıkıntılarımızı dile getirdik. Biliyorsunuz ki yaz aylarımız 3 aydır çoğu zaten kış ayları. Kışın sabit bir barınağımız olmadığından ve sokak pazarlarında mevcut olduğumuz için halk pazarı esnaflarına ait mahalle mahallede bulunan çadır, gezici aracımız yok. Sayın Valimizden tek isteğimiz, kış şartlarında da iş yapabilmemiz için Van’ın her mahallesine çadır kurulması ve bizlerinde vatandaşlara iyi hizmet sunmamıza vesile olacaktır.”dedi.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Cevdetpaşa Mahallesinde kurulan semt pazarına giderek orada bulunan Vatandaşların talep, şikayet ve sorunlarını da dinleyen Vali Bilmez, sorunların takip edilerek en kısa sürede çözüme kavuşturulacağını vurguladı.

Vali Bilmez, "Devletimizin ve milletimizin imkanları ile her zaman sizin yanınızdayız. Esnafların pazar yerindeki fiziki alanlarla ilgili ihtiyaçlarının giderilmesi için ilgili birimlerle gerekli çalışmaları yapacağız” dedi.

Beraberindeki İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ ve Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Osman Sevinçle birlikte tezgah açan esnaflarla sohbet eden Vali Bilmez, maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarını sık sık hatırlattı.


VAN GAZETESİ - vanhaber, vangazetesi,
 

vanhaber vangazetesi pazar semt van van valisi semt pazarı