VAN VALİSİNİN 'KARASU ÇAYI' AÇIKLAMASI GÜNDEM OLDU

TAKİP ET

Van Haber - Van Gazetesi / Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Tuşba ilçesine bağlı Bardakçı Mahallesi'ne geçerek buradaki sulak alanlarda incelemelerde bulundu.

Van Haber - Van Gazetesi / Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Tuşba ilçesine bağlı Bardakçı Mahallesi’ne geçerek buradaki sulak alanlarda incelemelerde bulundu.
 
Vali Bilmez, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, sulak alanların kent için önemli olduğunu söyledi.
Zeve Şehitliği'nin yakınındaki Karasu Çayı ve etraftaki sulak alanların kuşlar açısından önemli bir alan olduğunu belirten Vali Bilmez, "Karasu alanı son zamanlarda suyun çekilmesiyle sulak alan özelliğini kaybetmek üzeredir. Üniversitemizin öncülüğünde bölgedeki muhtarlarımızla bir araya gelip 'bu sulak alanı nasıl kurtarabiliriz?' buna ilişkin değerlendirmede bulunduk. Çalışmalarımız neticesinde belirleyeceğimiz yol haritası doğrultusunda çalışacağız" dedi.
 
Üniversitenin senato salonunda düzenlenen programa YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, YYÜ Fen Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fevzi Özgökçe, Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Bölge Müdürü Mustafa Şentürk ve YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Prof.Dr. Lokman  Aslan katıldı.
 
İncelemeler sulak arazisi bulunan muhtarların görüşlerinin de alınmasıyla son buldu.

VAN GAZETESİ
 
 
 

 
 
 

yyÜ rektörü prof. dr. hamdullah Şevli İl sağlık müdürü doç. dr. mahmut sünnetçioğlu tuşba belediye başkanı salih akman yyÜ fen fakültesi moleküler biyoloji ve genetik bölümü Öğretim Üyesi prof. dr. fevzi Özgökçe doğa koruma ve milli parklar 14. bölge müdü