Van Valisinin Sınır Kapısı hakkında açıklaması gündem oldu

TAKİP ET

VanHaber | Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Van'daki vaka durumunu ve sınır kapısı hakkında açıklama da bulundu.

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez,"Van ili bölgemizinde mavileşmesiyle birlikte  özelikle İran'daki hastalığın seyriyle birlikte kapı köyün açılması ile birlikte vatandaşımızın ve esnafımızın yüzü bir nebze olsun inşallah gülecek. Mavi olmak önemli ama mavi kalmak daha önemlidir. Onun için hepimiz kurala uyacaz. Özelikle taziyelerden uzak duracaz. Bizim bölgemiz için en riskli olayımız taziyedir.

Ev ziyaretlerinden biraz kaçınacaz. Van halkı gerçekten kuralara uydu.  Onların sayesinde mavi olduk. Kuralara uyan hassas Van halkına teşekkür ediyorum. 

Van Gazetesi - Özel Haber - van haber

Şuan iki haftada bir pandemi sürecine göre; kentlerin durumu ilan edilecek... Bugün mavi olan bazı kentlerin iki hafta sonra mavi kalıp kalmayacağına, bugün sarı olanın sarı mı mavi mi kırmızı mı kalacağını hep birlikte takip edecez. Hep birlikte el ele verecez ve başaracağız."demesi ardından gazetecilerden gelen sınır kapısı hakkında sorusu üzerine Van Valisi Mehmet Emin Bilmez şu açıklamalara yer verdi:

Kapının bir an önce açılması buradaki esnafımızın talebi, en üst düzeyde takip ediliyor. Bütün bakanlığımız tarafından bu duruma daha hassas davranıyoruz.

Van'da vaka sayısı çok fazla değil. Ama Saray ve Özalp'ta vaka sayısında biraz artış var. Temaslarından dolayı sarayı 10 gün izole etmek zorunda kaldık."dedi.

Haber: Van Gazetesi - Zafer Uygun

van van valisi mehmet emin bilmez vaka sinir kapisi van haber