Van Ve 22 İlde Site Dolandırıcılığı Yaptılar

TAKİP ET

23 ilde yeni bebek sahibi olan insanları yaklaşık 70 bin TL dolandıran karı koca yakalandı.


VAN GAZETESİ/ Edinilen bilgilere göre; şüpheli çift iddialara göre, ikinci el eşya satışı yapan siteler üzerinden sahte kişisel üyelik hesabı oluşturarak, ‘Anakucağı-Puset, bebek bezleri’ ve benzeri bebek malzemelerinin satış işlemi gerçekleştirdi. Şüpheli karı-koca, özellikle yeni bebek sahibi olan insanları hedef alarak, farklı şahıslar adına çıkartılmış GSM hatları üzerinden birçok insanla irtibata geçti. Sattıkları malzemeleri en az bin TL üzerinden siteye koyup, ‘sıfır ve garantisinin devam ettiğini, kullanmadan satmak istediğini’ belirten dolandırıcı çift, daha sonra satacağı ürünler üzerinden anlaştığı ücreti, sahte isimli GSM hatlarına havale şeklinde göndermelerini istedi. Ardından ATM’lerden paraları çektikten sonra, ürünlerin kargo bilgilerini isteyen alıcılara ise alınan ürünü göndermeyip, cinsel içerikli fotoğraflar attı.
 Polis ekiplerince yapılan iki aylık teknik takip sonucu, ikinci el eşya alım-satımı yapan siteler üzerinden sahte hesaplar açarak, toplam 23 ilde yeni bebek sahibi olan insanları yaklaşık 70 bin TL dolandıran karı koca yakalandı.

van ve 22 İlde site dolandırıcılığı yaptılar van gazetesi anakucağı-puset bebek bezleri gsm atm kargo polis eşya alım satım internet sitesi ikinci el bebek bebek eşyaları garanti sahte hesap hesap dolandırıcı anakucağı