Van yüzüncü yıldan Van spora destek

TAKİP ET

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Van Spor Futbol Kulübü arasında sportif, eğitsel ve bilimsel alanlara yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Van Spor Futbol Kulübü arasında sportif, eğitsel ve bilimsel alanlara yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ile Van Spor Futbol Kulübü Başkanı Sn. Mehmet Avcı tarafından imzalanan ve öncelikli olarak, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü ile Van Spor Futbol Kulübü taraftar gruplarının eğitsel, kültürel ve fairplay davranışlarının geliştirilmesinin amaçlandığı işbirliği protokolünde ayrıca, sporcuların performans testleri ve performans analizleri gibi bilimsel ve uzmanlık gerektiren sağlık konularında da karşılıklı işbirliği yapılmasının ve dostane bir ortam oluşturulmasının hedeflendiği belirtildi. 

Protokolün imza töreninde konuşan Rektör Şevli, bu protokolü; şehrin Üniversitesi ile şehrin takımı arasındaki işbirliğini daha da güçlendirmek ve Üniversite olarak Van Sporu sahiplendiğimizi göstermek adına imzalayacaklarını söyledi. 

“Üniversite olarak şehrimizin takımına her konuda destek olmak zorundayız.”
Kulüp Başkanı Mehmet Avcı ile bir ay önce yaptıkları görüşmede,  Sayın Avcı’nın kendilerinden Van Spor Kulübü taraftarlarına yönelik eğitim ve seminer talebinde bulunduklarını dile getiren Rektör Şevli, “Üniversite olarak şehrimizin takımına her konuda destek olma gerekliliğinin bilinciyle, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Muzaffer Selçuk’un ve hocalarımızın Sayın Başkandan gelen talebi değerlendirmeleri sonucunda imzalayacağımız bu protokol metni hazırlandı.  İnşallah, Beden Eğitimi ve Yüksekokulumuz, Üniversitemizin Spor Hekimliği Ana Bilim Dalı, Sürekli Eğitim Merkezi ve Uzaktan Eğitim Merkezimizin desteğiyle taraftarlara çeşitli eğitimler ve seminerler vereceğiz.

Belki de bunu yapan ilk üniversite biz olacağız.” sözlerini kaydetti. 

“Yeni kurulan kadın futbol takımına her türlü desteği verebileceğimizi belirtirim.”
Üniversitemizdeki taraftar topluluklarını, akademik ve idari personeli ve öğrencileri Van Sporun maçlarını izlemeleri yönünde teşvik edeceklerini ve ücretsiz araç hizmetinde bulunacaklarını vurgulayan Şevli, “Üniversitemizdeki spor tesislerini de Van Spora ücretsiz olarak tahsis edeceğimizi ve Van Spor takımlarına, özellikle yeni kurulan kadın futbol takımına her türlü desteği vereceğimizi belirtmek isterim. Van Spor Kadın Futbol Takımını, Beden Eğitimi Spor Yüksekokulunda Öğr. Gör. Beyza Öğe hocamızla ziyaret ederek takıma yardımcı olabileceğimiz konularda destek sunmak isteriz.” ifadelerinde bulundu. 
Protokol çerçevesinde, Van Spor Kulübüne her türlü desteği sağlayacaklarının altını çizen Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, en büyük görevin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu hocalarında olduğunu söyleyerek sözlerini tamamladı.

“Bizim en büyük gücümüz taraftarımızdır. Biz de taraftarımızın daha bilgili daha donanımlı olmasını önemsiyoruz.”

Van Sporun, sadece saha içinde oynadığı futbolla değil birçok konuda kendini yenilemesi ve geliştirmesi gerektiği konusunda Sayın Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli ile fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Van Spor Kulübü Başkanı Mehmet Avcı da bugün böyle bir antlaşmanın yapılmasından oldukça memnun olduğunu dile getirdi.

“Birçok konuda üniversite düzeyinde yapılacak eğitim seminerleri; kulübümüze çok ciddi katkı sağlayacaktır.” 

Bugünün kendileri için çok özel bir gün olduğunu belirten Başkan Avcı, “Van Spor ile Üniversite arasında imzalanan bu protokol ile kulübümüzün sportif yeniliklerine ve gelişimlerine yönelik önemli bir adım atmış olduk. Bizim en büyük gücümüz taraftarımızdır. Taraftarımızın Van Spor Kulübünü içselleştirmesi, benimsemesi bizleri de son derece motive etmektedir. Bizler de taraftarlarımızın daha iyi seviyelerde bilgi sahibi olmalarını önemsiyoruz. Bu anlamda üniversite ile yapacağımız işbirliği çerçevesinde; üniversite düzeyinde yapılacak eğitim seminerleri; taraftar davranışları, saha içerisindeki süreç yönetimi, futbolcu teknikleri ve iletişimleri gibi konular, kulübümüze çok ciddi katkı sağlayacaktır.” dedi.

“Şehrimizin üniversitesi ile şehrimizin takımının sportif etkinliklerde bir arada yer almasını önemsiyoruz”

Van Sporun geçmiş dönemlerde çok önemli başarıları olduğunu söyleyen Avcı, sözlerini; “Van Spor, şehrinde ve bölgesinde ciddi düzeyde etki yaratan, önemli bir kuruluştur. Van Spor yönetimi olarak bizi daha da yukarıya taşıyacak olan çalışmaları temele aldığımızı belirtmek isterim. Şehrimizin üniversitesi ile şehrimizin takımının sportif etkinliklerde bir arada yer almasını önemsiyor; tesislerimizin, spor sahalarımızın birlikte yapılacak etkinliklerle çok daha anlamlı olacağını düşünüyorum. Bugün bu anlaşma ile birbirimize karşılıklı olarak destek sağlayacağımızı resmi bir platforma taşımış olduk.” şeklinde tamamladı. 

“Üniversitemizin ve kulübümüzün beraber hareket etmesi daha verimli sonuçlar elde etmemizi sağlayacaktır. ”

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Muzaffer Selçuk da Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Van Spor Kulübü arasında imzalanan bu protokolün oldukça güzel bir gelişme olduğunu, iki kurumun sportif faaliyetlerde birlikte hareket etmesiyle daha verimli sonuçlar elde edileceğini belirtti. 
Üniversitemiz Senato Toplantı Odası'nda gerçekleşen imza töreni, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Protokolün imza töreninde ayrıca, Van Spor Kulübünden As Başkan Akın Dinçer ve yönetim kurulu üyeleri; Üniversitemizden ise BESYO Müdürü Doç. Dr. Muzaffer Selçuk ve Yüksekokulda görevli bazı akademisyenler, Kurumsal İletişim Koordinatörü Doç. Dr. Soner İşimtekin, Organizasyon ve Etkinlik Birim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Mücahit Sarıkaya, Halkla İlişkiler Birim Koordinatörü Öğr. Gör. Esin Akarsu Orunç, Kültür ve Spor Daire Başkanı Vedat Atay ve Van YYÜ Beşiktaşlılar Topluluğunun üyeleri de hazır bulundu.

 

van yyü van spor detek hamdullah şevli