Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğrencilerinden Ders Kapsamında Şehircilik Çalışmaları

TAKİP ET

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğrencilerinden Ders Kapsamında Şehircilik Çalışmaları yapıldı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 3. ve 4. Sınıf öğrencileri, 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı Güz ve Bahar dönemlerinde Şehircilik Projesi V dersi kapsamında Bitlis ili kent bütünü; Şehircilik Projesi VII dersi kapsamında ise Bitlis-Tatvan koridoru alanlarındaki çalışmaların ilk etabına başladılar.

Şehircilik Projesi dersleri kapsamında ilk olarak 2-6 Ekim tarihleri arasında Bitlis’te konaklayarak arazi çalışmalarının yapıldığı, Bitlis- Tatvan Koridoru’nun geneli için ise gelişme olanaklarının araştırılacağı ve olası gelişme senaryolarına bağlı olarak 2045 hedef yılı mekânsal strateji ve 1/25 000 ölçekli gelişme planlarını hazırlamak amacıyla arazi çalışmaları doğrultusunda Bitlis ilinin sosyo-ekonomik ve mekânsal/doğal özelliklerinin ortaya konulduğu belirtildi.

Yapılan çalışmaların sunulması üzerine düzenlenen toplantıda, Şehircilik Projesi Analiz jürisi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Kayri’den, Bitlis Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Doğan Yorulmaz’dan, Bitlis Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü İmar Şube Müdürü Bıha Bingül’den, Şehir Plancısı Merve Okuldaş’tan ve Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Alp’ten oluşturulmasına karar verildi.

Şehircilik Projesi dersleri koordinatörleri Doç. Dr. Aysu Uğurlar, Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Keleş Eriçok ve dersi veren diğer öğretim üyeleri de toplantıya katıldılar.
 


 

van yyü