Van YYÜ'de öğrenci yurdu krizi

TAKİP ET

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Aişe Sıddıka erkek öğrenci yurdunda kalan öğrenciler hijyensiz odalarda ki sorunlarla ilgili açıklamada bulunarak yetkililerden yardım istedi.

Yaşanan sorunlardan dolayı bir çok öğrencinin eğitim hayatına son verdiğini söyleyen Halil kılıç isimli öğrenci, “Van yüzüncü yıl üniversitesi, Aişe Sıddıka erkek öğrenci yurdunda kalmaktayım . Şuan yurtta odalar üç kişilik kuş kafesi kadar bir pencere. Duş ,wc odada yok . Koridorda herkes ortak kullanıyor, hijyen sıfır . Sadece tek priz var o da buzdolabının, durmadan dolaptaki eşyalarımız Bozuluyor.

 

 Telefon vs teknolojik aletlerimizi şarja takamıyoruz sırayla katmaya çalışıyoruz ama yetmiyor. Durmadan ,tartışma çıkıyor. Yemekler doyurmuyor ekstradan bir şey almaya çalışınca çok pahalı diye alamıyoruz aç kalıyoruz. Cezaevi koğuşu gibi bir odada yaşıyoruz.Öğrenciler olarak çok sıkıntı çekiyoruz,bazı arkadaşlar okulu bırakmak zorunda kaldı . Daha niceleri bırakmayı düşünüyor (Ben dahil ). Çamaşır makineleri çok ses çıkarıyor diye geceleri yatamıyoruz resmen yürüyor sanki . Koridorlarda kamera vs yok . Bir şeyler çalınınca bir çözüm Bulamıyoruz. Odayı kilitleme gibi bir durum da yok . Köle gibi bir yaşam tarzımız oldu . Ne olur duyun,duyurun sesimizi” dedi.