Van YYÜ'de panelde açılan sergiye büyük ilgi

TAKİP ET

Van YYÜ'de düzenlenen "Kadına Şiddete Hayır" paneli ve sergisi büyük ilgi çekti.

Van Haber: Panelde, kadına yönelik şiddetle mücadele stratejileri konuşulurken, uzman konuşmacılar önemli bilgiler paylaştı.

Sosyal hizmetlerden emniyet güçlerine kadar farklı alanlardan konuşmacıların katıldığı etkinlikte, kadın sanatçılar da zorluklara rağmen varlıklarını gösterdi. Panel ve sergi, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından büyük destek gördü. Kadının gücünü ve sanatın etkisini vurgulayan etkinlik, önemli bir farkındalık oluşturdu.

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER - EYŞAN YETKİN

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında "Kadına Şiddete Hayır" paneli düzenlendi. 

KADINA ŞİDDETE HAYIR PANELİ 

Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Yüzüncü Yıl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında "Kadına Şiddete Hayır" panelinde açılan ebru sanatı, Naht sanatı, Resim Kaligrafi sanatı ve Hüsni hat sergisi açıldı.

Panel kapsamında alanında uzman konuşmacılar tarafından sunumlar gerçekleştirildi.

Van YYÜ Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Öğr.Gör. Sema Sancak, kadına yönelik şiddeti bitirmek için ne yapmalıyız?

Van Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nden Sosyal Çalışmacı Leyla Çelik, ŞÖNİM (Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi) ne iş yapar? 

Van İl Emniyet Müd. Asayiş şube Müdürlüğü'nden polis memuru Burhan Arığ"Kadına yönelik şiddet konusunda kolluk kuvvetlerinin yapacağı işlemler" konusunda bilgiler verildi.

Kadına Şiddete Hayır" panelinde, Arzu Taştan ve Leyla Aydın'ın açıklamasında,"Van'daki kadın sanatçılar olarak; düzenlenen, Arzu Duman'ın küratörlüğünü üstlendiği bir sergi organize ettik. Bu etkinlik, kadın sanatçılar olarak karşılaştığımız sorunları, çevre baskısını ve uğradığımız psikolojik baskıları konuşarak sesimizi duyurmak amacını taşıyor. Doğuda kadın olmanın zorluğuna ek olarak, kadın sanatçı olmanın daha da zor olduğu bir gerçeğiyle yüzleşiyoruz. Sanatçıların çalışmalarını satın alacak kişilerin öncelikli olarak erkek sanatçılara yönelmesi, biz kadın sanatçıları geri planda bırakıyor. Kişisel sergi açma çabalarımız da maalesef yeterli destek bulamıyoruz, bu nedenle kendimizi ispatlama amacıyla daha fazla çaba harcamak zorunda kalıyoruz.

Ancak, bu zorluklara rağmen, kadın sanatçılar olarak var olduğumuzu ve başarılı olduğumuzu göstermek adına güzel bir sergi düzenledik. Sergimize ve panele yoğun ilgi gösterildi. İktisat Fakültesi Dekanı Fevzi Erdoğan, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Selma Baş, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Seyhan Kalaycı, Tuşpa Halk Eğitim Müdürü Nihat Gün, kurum amirlerimiz, öğretim görevlisi hocalarımız ve öğrencilerimiz etkinliğimizi ziyaret etti. Burada olduğumuzu, başarılı olduğumuzu ve bu tür sergilere devam edeceğimizi belirtmek istiyoruz. Hep birlikte, kadının gücünü ve içimizdeki sanat aşkının eserlerimize nasıl yansıdığını gösterdik."dedi.

Katılan kadın sanatçılar arasında Arzu Taştan, Leyla Aydın, Arzu Duman, Gönül Akgül, Dilan Betül Turgut, Mehtap Şevgin, Gülistan Yargun, Neriman Başak, Nuray Canbay, Nurgül Önür, Songül Taş, Şükran Tekin, Pınar Koç Acarsoy, Sare Kösen, Semra Yüzkat ve Tuba Orbay yer alıyor...

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber - Van YYÜ

Van van haber YYÜ sergi vanhaber Kadın