Van YYÜ'de "Tüm Yönleriyle Filistin Paneli" Gerçekleştirildi

TAKİP ET

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi iş birliğinde 'Tüm Yönleriyle Filistin' adlı panel gerçekleştirildi.

Panel açılışında konuşma yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zihni Merey sözlerine İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Erdoğan’a, Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Erkan Afşar’a ve panel konuşmacılarına teşekkür ederek başladı. Dekan Merey konuşmasında: “İsrail’in işgal ve yok etme politikasıyla saldırdığı Gazze bölgesinde ölüm ve yıkım bakımından tarihin nadiren kaydettiği bir dram yaşanıyor. İnsanlığın geleceği olan çocukların hayallerini hiç yaşamadan katledildiğini görmek hepimizi çok derinden üzüyor. Bugün panelimizde, yaklaşık 20 binden fazla insanın katledildiği bir soykırımdan bahsetmiş olacağız” sözlerini kaydetti.

Gazze’deki savaş ile birlikte birçok hususun net olarak fark edildiğini ifade eden Merey; “ Bu savaşla birlikte, insan hakları bağlamında imzalanan tüm sözleşmelerin ve bildirgelerinin öznesinin tüm insanlar olmadığını daha net görme fırsatımız oldu. Uluslararası düzeyde kurulan ve amacı barış olan tüm kuruluşların çifte standarda sahip olduğunu gördük. Dezerfarmayon olgusunun ne kadar etkili olduğunu bu, demokrasi ve insan hakları kavramlarının göstermelik söylemlere dönüştüğünü net bir şekilde görme fırsatımız oldu. Eğitimin bir kitle imha silahı olduğunu ve bu katliamlarda büyük bir paya sahip olduğunu gördük” dedi.

Dekan Merey konuşmasını “Eğitimin sadece bilişsel düzey, akademik bir başarının ötesinde bireylerin duyusal taraflarını güçlendirecek ve merkezinde merhamet, sevgi, acıma ve insan olma ve birlikte yaşama kavramlarını içermesi gerektiğini” şeklinde sonlandırdı.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zihni Merey’in moderatörlüğünü üstlendiği panelde, üç konuşmacı Filistin’i farklı yönleriyle ele aldılar. Bitlis Eren Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Ahmet İşler “İsrail, Siyonizm ve Terör” adlı sunumunu; Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Abdullah Erol “Küreselleşme, Evanjelizm ve Siyonizm Bağlamında: Gazze” adlı sunumunu; Dr. Öğretim Üyesi Şaban Öztürk ise “Uluslararası İlişkiler - Devletler Hukuku - Filistin” adlı sunumunu gerçekleştirdi. 

Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda “Tüm Yönleriyle Filistin Paneline” akademik-idari personel ile öğrencilerimiz katıldı.

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber