Van YYÜ Hastanesinde neler oluyor?

TAKİP ET

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi yemek hanesine şikayet.

Van Gazetesi haber hattına ulaşan bir vatandaş, iddiaya göre;  günlük hastalara ve personellere verilen yemeklerin fazla kaldığını ve yarısından fazlası çöpe atıldığını ifade etti.

BAŞHEKİMİN SUÇU YOK, YEMEKHANE DENETLENMELİ
Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde daha önce görev yapan ve akabinde; Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli tarafından Dursun Odabaşı Tıp Merkezi Başhekimliğine atanan Dr. Öğretim Üyesi Ümit Haluk İliklerden göreve başladı. Bulunduğu görevi hakkıyla yapan başhekimine çağrıda bulunan vatandaş, yemek hakkında şikayetlerini Van Haber Gazetesi’ne aktardı.

 

VATANDAŞIN ŞİKAYETİ
İddiaya göre Vatandaş:”20 yıldır hiç bir yönetici Van Dursun Odabaş tıp merkezi yemekhanesinde kalifiye aşçı alamadı. Her gün personel yemeğinin % .... çöpe gidiyor…  Malzeme var.  Fakat; işçilik sıfır… Yani yemeği alan büyük bir kısmını yemeden tabağını temizlik görevlisine geri veriyor... Oda orada fazlalığı çöpe döküp tabakları yıkama bölümüne bırakıyor... Zaten böyle çok yağlı kötü yemeklerin büyük bir kısmı tamamen bitmeden fırın tepsileri de kalıyor... Onu tekrar ne yapıyorlar bilmiyorum? Büyük ihtimalle günlük olduğu için çöpe gidiyor... Amacım; kurumu kötülemek değil, büyük bir israfın önlenmesidir.”denildi.


VAN GAZETESİ – ÖZEL HABER
 

Van YYÜ Van Haber