VAN YYÜ REKTÖRÜNÜN SERÜVENİ? NASIL REKTÖR OLDU? TORPİLLE Mİ? YOKSA

TAKİP ET

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli'den basın atağı, seçim atağı, üniversite atağı ve halk tarafından torpil atağı yapıldı denilmektedir. Bunların kaçı doğru? Bunların kaçı yalan... Hepsi ve daha fazlası Van Gazetesi'nde.

HABER - Van'ın doğası, güzelliği, turizm mi ve en önemlisi; insanlara verilen değerlerle bilinir. Bunların en büyük örneklerinden biri ise; insanlarımıza değer vererek yüceltmemizdir. Tabi bu durum herkes için geçerli değildir. Bu yazımızda Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli'yi konu alacağız. 

NERDEN NEREYE?

İSTANBUL ÖĞRETİM ÜYESİYDİ, AK PARTİ MİLLETVEKİLİYDİ VE ŞUAN VAN YYÜ REKTÖRÜ...

DARILMACA YOK! Her şey şeffaf ve etik kurallara uygun yayın yapılacaktır.

Sizlerden tek isteğimiz, sırtınıza uygun bulduğunuz yere yaslayın. Sakin olun ve sabırla okuyun!

BAŞTAN BAŞLAMAK GEREKİR İSE;

Prof. Dr. Hamdullah Şevli  Kimdir?
"1974 yılında Van’da doğdu. İlkokul eğitimini Van İki Nisan İlkokulu’nda, ortaokul eğitimini Van İmam Hatip Lisesi ve liseyi Van Atatürk Lisesi’nde tamamladı. 1995 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde, Matematik alanında yüksek lisans ve doktorasını tamamladı.

1996-2010 yılları arasında, araştırma görevlisi ve daha sonrasında yardımcı doçent olarak görev yaptığı Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin Matematik Bölümü Analiz ve Fonksiyonlar Teorisi Anabilim Dalı Başkanlığını yürüttü. 2010 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi’ne geçti. 2011 tarihinde Matematik bilim alanında doçent unvanını aldı. 2016 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde ilan edilen Profesörlük kadrosuna atandı. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde fakülte kurulu üyeliği, enstitü yönetim kurulu üyeliği ve Fen Bilimleri Dergisi editörlüğü görevlerini yaptı. Belli dönemlerde Marmara Üniversitesi’nde de dersler verdi. 2019 yılı itibariyle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne Profesör olarak atandı.

Uluslararası saygın dergilerde yayınlanmış makalelerinin önemli bir kısmı TÜBİTAK teşvik ödülüne layık görülmüştür. Amerika ve Rusya gibi birçok ülkede düzenlenen Uluslararası Kongrelere konuşmacı olarak davet edilmiş, Uluslararası sempozyumlarda Bilim Kurulu ve Düzenleme Kurulu üyelikleri yapmış ve ABD, Güney Kore, Hindistan ve Macaristan’dan saygın birçok bilim insanı ile ortak projeler ve yayınlar yapmıştır. Proje koordinatörü olarak TÜBİTAK desteği ile lise öğretmenlerine yönelik eğitim çalışmalarında bulunmuştur. Türkiye de Eğitim Sistemi, Türkiye’de Matematik Eğitimi ve Öğretimi üzerinde çalışmalar yapan ekipler içinde yer almıştır.

25 Nisan 2019 tarihinde, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesine rektör olarak atanmıştır."

Haberler . com internet sitesinde rektörün hayatı hakkında şu bilgilere yer verildi:" Annesi: Gavs-ı Hizâni’nin torunu Seyyid Sultan Veled’in Kızıdır. Babası: Merhum Feyzullah ŞEVLİ Hocaefendidir.

Doç. Dr. Hamdullah Şevli küçük yaşlardan itibaren eski VAN Milletvekili olan amcası Şaban ŞEVLİ ile babası merhum Feyzullah hocadan Arapça Dilbilgisi ve Kur’an ilimleri dersleri aldı."denilmekteydi.

SERÜVEN BAŞLIYOR... 

"Başarının temeli ne kadar temiz ise; o kadar şeffaf olur hayat"H.Y.

7 Haziran 2015 genel seçimlerinde milletvekilliği aday adaylığı için yasa gereği 5 yıldır öğretim üyesi olarak görev yaptığı İstanbul Ticaret Üniversitesi’nden istifa eden Şevli, Fakülte Kurulu Üyeliği ve Fen Bilimleri Dergisi Editörlüğü görevlerini yürütmekteydi.
 İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyeliğinden istifa ederek, AK Parti'den Van Milletvekilliği aday adayı başvurusunda bulundu. 

"Kimileri susar kaybolur, kimileri ise; çabalarla bulunur"H.Y.

HAFIZA TAZELEME - ADAYLIK KONUŞMALARINDAN BİR KESİT

"AK Parti Van İl Teşkilatına başvuru dosyasını yetkililere teslim eden Şevli, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin refah ve medeniyet seviyesinde en üst seviyelere çıkmasında, AK Parti'nin büyük bir görev ve sorumluluk üstlendiğini söylemişti.

Şevli, "Bugün bulunduğumuz konjonktürde kadrolarımızın yerelden ulusala doğru çalışan üreten kadroların oluşturulması ve halkın teveccühlerine mazhar olması gerekmektedir." denildi.

Şevli, şöyle konuşmuştu:"Millete hizmet etmek aşk ile olur. Biz siyaseti hakka hizmet aracı olarak gören bir gelenekten geliyoruz. Ben de milletimize hizmet yolunda gecesini gündüzüne katarak emek veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, güçlü ve müreffeh yarınlar için, çocuklarımıza iyi bir gelecek kurmak için aynı yolda yürümek adına devam etmek istiyorum."demişti.



Yukarda ki soruların cevapları olmasına rağmen, konuşmamak ne kadar kötü diyemiyorum. Çünkü gördüğümüz kadar memleketin evladı. Memleketin en büyük değerlerinden biri. Ülkeye ve halkına canla başla hizmet veren adam. HAK YEMEYEN. TORPİL YAPMAYAN. EL ALTINDA PERSONEL ALMAYAN. şeffaf ve doğru bir rektör. Basına ve vatandaşla iç içe olan sıcak kanlı ve yakınlarına asla ilk sırada tutmayan rektör. Kendisi AK PARTİ'den aday olmasına rağmen, VAN YYÜ'ye torpil ile yerleşmeyen çalışkan rektördür.

"Geçmişin izleri gelecekle başlıyor ise; geleceğin izleri şuan geçmişte kalmıştır" H.Y.

Vatandaşlar ve siyasi basın... " 2019'da Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğüne getirilen Hamdullah Şevli de, AKP vekil adayıydı." demektedir.

Basının çoğu..."Ak Parti'de aday olabilir ama kendi hakkıyla girdi." demektedir.

Peki biz? ise; Kul hakkı yemeye gerek yok. Nasıl yerleşmiş ise; yerleşsin. Sonuçta şuan görev başında.

Yani anlayacağınız; "Dillerin lal olduğu bir dönemde, dilsizleri oynamaya gerek yok.
Devamı geliyor...

Van Gazetesi - Hikmetullah Yetkin

Not: Haberimizde herhangi bir onur kırıcı ve insanları rencide edici içerik bulunmamaktadır. Her şey şeffaf bir şekilde yayına alınmıştır. Amaç: Bilinmeyen gerçekleri ve halk tarafından bilinen yanlış düşünceleri ortadan kaldırmaktır. Aksi bir durum söz konusu ise; kamu tarafından yazılan açıklamaya da yer verilir.

Kaynaklar: VAN YYÜ, HABERLER, TUBİTTUM, AR-GE
 

torpil Hamdullah Şevli Van Haber Van yyü haber