VANDA MÜLTECİLER BÜYÜK TEHDİT OLUŞTURUYOR

TAKİP ET

Van' da kaçak yollarla bölgeye akın eden mülteciler bölge halkını telaşa soktu. İran' dan kaçak yollarla Van'a gelen mültecilerin COVID19 taşıma risklerinin yüksek olduğu söylendi.

Vatandaşların anlattıklarına göre kırsal kesimlerle bölgeye akın eden mülteciler Iran' dan geldikleri ve hastalıkla alakalı hiç bir tedbirlerinin olmadıklarının; bölge halkı için büyük bir risk yarattığının kaçınılmaması gerektiğini vurguladılar. Özellikle son zamanlarda bölgede hasta sayısının artması ,  buna bağlandı. 

Bölge Halkı Telaşlı

Özellikle son yıllarda Van’ in en büyük sorunları haline gelen Afgan Mülteciler bölgeye kırsal kesimlerden kacak yollarla giriş yapmaktadırlar. Çin’ de ortaya çıkan, kısa sürede tüm dünyası etkisi altına alan Covid19 ‘’ün ortaya çıkışıyla mülteci sorunu daha büyük bir sorun hâline gelmeye başladı. Covid19 riski vatandaşı telaşa soktu. Söylenilen göre özellikle gece 00:00 hareketlilik başlıyor. mülteciler genelde bu saatleri kullanıyor. Gündüz köyler mülteci doluyor, bu durum bizi endişelendiriyor. Çocuklarımız dışarda oynuyorlar,  çocuklara bulaştırma riskleri çok yüksek . Elbette ki devletimiz elinden geleni yapıyor ama tedbirler biraz daha arttırılabilir şeklinde konuştular.

Çoğu Mülteci Yaralı 

Yine vatandaşların anlattıklarına göre mülteciler İran askerleri tarafından vuruluyor. Buraya gelenlerin çoğu yaralı oluyor ve yaralıların içinde çocuklar da oluyor. Buradan İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlere gitmek istediklerini söylüyorlar. Biz jandarmaya haber veriyoruz. Güvenlik güçlerimiz ellerinden geleni yapıyorlar ama tedbirler yetersiz kalıyor. Tdbirlerin arttırılması hepimizin yararına şeklinde konuşarak seslerini yetkili kişilere duyurmak istediklerini dile getirdiler.

HABER: SEHER TANG
VAN GAZETESİ

seher tang