VANFED Başkanı Fatih Yağız'dan Van'da Önemli Açıklama

TAKİP ET

2. Van Tanıtım Günleri etkinlikleri için Van ilinde gelen Van FED Başkanı Mehmet Fatih Yağız basınla bir araya geldi.

Van Dernekler Federasyonu (Van FED) tarafından düzenlenen 2. Van Tanıtım Günleri etkinlikleri, 23-26 Kasım tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşecek. Bu etkinlikler hakkında bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Van FED yöneticileri ve İstanbul'daki gazeteciler katıldı. Van FED Başkanı Mehmet Fatih Yağız, Van Tanıtım Günleri'nin üç gün süreceğini ve tüm Van halkının bu etkinliğe ev sahipliği yapacağını vurguladı.

 

Yağız, İstanbul gibi büyük bir şehirde Van'ı tanıtmanın önemine değindi ve Van basınının bu tanıtım etkinliğinde büyük bir sorumluluğu olduğunu belirtti. Ayrıca, geçen yıl yapılan etkinliklerin Vanlıları bir araya getirdiğini ve bu yıl daha kapsamlı bir çalışma yapacaklarını açıkladı.

VAN GAZETESİ HABER

Van FED Başkanı, dernekler olarak bir yılda 600 öğrenciye burs verdiklerini ve Van Tanıtım Günleri'nin Van'ı farklı bölgelerde yaşayan insanlara tanıtmayı amaçladığını dile getirdi. Bu amaç doğrultusunda birçok ünlü sanatçıyı etkinliğe davet ettiklerini, ancak bazıları uygun bir programları olmadığı için katılamayacaklarını ifade etti. Ancak, Sanatçı Rewşan ve Haluk Levent gibi önemli isimlerin etkinlikte sahne alacaklarını söyledi.

Van'dan getirilecek bilim insanlarının katılımıyla Van'ın tarihi ve kültürel önemini vurgulayacaklarını belirten Yağız, ayrıca katılmayan belediyelerin neden katılmadığına dair soruya da cevap verdi. Geçen yıl sadece ticaret odası ve iki kadın kooperatifinin etkinliğe katıldığını ancak bu yıl bazı belediyelerin stant taleplerinin olduğunu ve umutlu olduklarını dile getirdi.

Yağız, “Biz geçen yıl Van’da adeta burada kamp kurduk. Ancak sadece ticaret odası ve iki kadın kooperatifi katıldı. Geçen yıl 6 ay Van valisinden randevu cevabı bekledik.  Bu yılda Van valisine ulaşmak istedik. Ancak ulaşamadık. Fakat davetiyemizi verdik. Gönül ister ki Trabzon, Rize gibi kentlerdeki etkinliklere gibi bütün belediyeler, Valilikler katılsın. Bu yıl bazı belediyeler gelip stant talepleri oldu. İnşallah bu yıl bunlar katılım sağlarlar.  Şu an bütün stantlar Vanlılar tarafından doldurulmuş durumdadır. Ancak birçok sanatçı programı uygun olmadığı için katılım sağlamadı. Fakat Sanatçı Rewşan, Haluk Levent gibi önemli sanatçılar o gün sahneye çıkacaklar. Bu yıl daha kapsamlı bir çalışmaya imza atacağız.”dedi.

 Yağız, “İstanbul’da yaptığımız önemli çalışmalarla birlikte geçen yıl bir ilkini yaptığımız Van tanıtım günlerini düzenledik. Bu Van için bir ilkti ve Van’ı orada ciddi bir şekilde tanıttık. Şimdi ikincisi düzenledikleri Van tanıtım günleri için seferber olduk.  Van’dan sonra Vanlıların yaşadığı önemli kentlerde de çalışma yapacağız. Bizim burada amacımız Van’ı Karadenizlilere, Trakyalılara, Egelilere tanıtmaktır. Bunun içinde farklı sanatçıları çıkararak, bu tanıtıma katkı sağlamaktayız” dedi.

Van Gazetesi – Van Haber - vanhaber

Van van haber Van FED Mehmet Fatih Yağız Van Dernekler Federasyonu