Vanhaber - ASRİAD VAN'DA AÇILDI - AÇILIŞTA FLAŞ AÇIKLAMALAR

TAKİP ET

VANHABER - VAN HABERLERİ / Asrın İş Adamları Derneği (ASRİAD) Van Şubesinin açılışı yapıldı. Açılışta flaş açıklamalara değinen iş adamları ve STK yetkilileri gündeme bomba gibi düştü.

Asrın İş Adamları Derneği (ASRİAD) Van Şubesinin açılışı yapıldı. Açılışta flaş açıklamalara değinen iş adamları ve STK yetkilileri gündeme bomba gibi düştü.
 
Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ASRİAD tanıtım videosunun gösterilmesi ile başladı.

ASRİAD Van Şube Başkanı Taner Han ise 8 Şubat tarihinde gerçekleştirmeyi planladıkları programı Van'da meydana gelen olaylardan ötürü ertelemek durumunda kaldıklarını dile getirdi. İdlib'de hain saldırı sonucu şehit olan Mehmetçikler nedeniyle buruk bir açılış gerçekleştirdiklerinin altını çizen Han, "Ülkemizin içinde bulunduğu bu sıkıntılı süreci güçlenerek atlatacağı inancındayız. Bundan ötürü bugün burada gerçekleştirdiğimiz program bizim için çok kıymetlidir. Kaostan beslenenlere inat, ASRİAD ülkemizde, şehrimizde, ekonomisiyle dimdik ayakta kalacağının bir teminatıdır. ASRİAD, devletimizin her bir kurumuyla birlikte, ülke kalkınmasında üzerine düşeni eksiksiz yapacaktır" dedi.
 
Üçüncü yılını kutladıkları ASRİAD'ı Van'a kazandırmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Han, "Önce nitelik sloganı ile yola çıkan ASRİAD, Van'ımıza katma değer katmak, bununla birlikte küresel yarışta sanayisiyle, turizmiyle Türkiye'nin lokomotif şehirlerinden biri olması noktasında göreve bütün gücüyle hazır olduğunu bilmenizi isterim. Asrın İş Adamları Derneği 'ümmet' bilinciyle hareket eden bir oluşumdur. Biz de ASRİAD Van Şubesi olarak ümmet bilinciyle, niteliğin emrinde çalışacak, Van ekonomisine yeni bir atraksiyon getirme maksadındayız" diye konuştu.
 
Danışman, " Van ve çevresinin irdelenmesi ve ekonomik potansiyelinin tespit edilmesi, üniversite ve kamuyla işbirliği yapılarak ASRİAD mensuplarıyla birlikte harekete geçilmesi programımızda yerini almıştır. Ülkemiz son 20 yılda birçok konuda kabuklarını kırmıştır. Önemli atılımlar yapmış ve altyapı anlamında sorunlarını büyük ölçüde çözmüştür. Hiç şüphesiz henüz birinci lig ekonomik rekabet seviyesini ve kalıcı bir gelişmeyi yakalayamadık. Yani, imalat sanayi istediğimiz kıvama henüz gelmedi. Katma değeri yüksek ürünleri istediğimiz kıratta üretemiyoruz. Bilgi, teknoloji ve inovasyonu henüz tatmin edici boyutlarda hayata aktaramıyoruz. Yalnız iyi bilmek gerekir ki bu sadece kamu yönetim sorunu değildir. Özel sektör iş dünyası da aynı derecede taşın altına elini koymak durumundadır. Bizler de bilgi üretmeli, teknoloji üretmeli ve inovasyon yapmalıyız. Eğer bugün 800 milyar dolarlık milli gelir eşiğinde beklemeye başlamışsak ve patinaj yapıyorsak bunda bizim de payımız bulunmaktadır. Hep birlikte bu handikabı aşmak zorundayız. Kamusuyla, özel sektörüyle ve üniversitesiyle gerekeni yapıp bu işi çözmek zorundayız. Kendimizde de ülkemize de sınıf atlatmak zorundayız. ASRİAD kendisini bu konuda sorumlu hisseder. Ülke olarak 2018 de girdiğimiz türbülanstan çıkmak üzereyiz. Hükümetimizin yeni büyüme programları handikapları azaltacaktır. Bu kapsamda teşvikler, seçilmiş ve katma değer potansiyeli yüksek sektörlere uygulanmalıdır."dedi.
 
 
Van'da bir otelde düzenlenen açılış programına ASRİAD Genel Başkanı Adnan Danışman, Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, ASRİAD Van Şube Başkanı Taner Han, Ajans Asya fuarcılık yönetim kurulu başkanı Süleyman Güler,  STK temsilcileri, oda başkanları ve iş adamları katıldı.
 
Program, hediye takdimi ve kurdele kesimi ile sona erdi.
 
 




asrİad genel başkanı adnan danışman van tso yönetim kurulu başkanı necdet takva ak parti van İl başkanı kayhan türkmenoğlu ak parti van milletvekili osman nuri gülaçar asrİad van Şube başkanı taner han stk temsilcileri oda başkanları vanhaber vanhaberleri