Vanhaber - Hani o uzaktan atıp tutanlar... Mutlaka okuyunuz

TAKİP ET

Vanhaber - Van gazetesi - Van'da yardımları sosyal medyalarda boy boy gösteren o güzel ve iyi yürekli ağabeylerime sesleniyorum. Bu zor günde doğru zamanda doğru anda yardım ettiğinizi biliyoruz. Her zaman yoksulun yanında ve her zaman garibana destek verdiğinizi de biliyoruz.

Vanhaber - Van gazetesi -  Van'da yardımları sosyal medyalarda boy boy gösteren o güzel ve iyi yürekli ağabeylerime sesleniyorum. Bu zor günde doğru zamanda doğru anda yardım ettiğinizi biliyoruz. Her zaman yoksulun yanında ve her zaman garibana destek verdiğinizi de biliyoruz.

Peki, geçimlerini sadece günlük ekmekle yapan kişilere nasıl yardım yapıyorsunuz? Sadece sosyal yardımlaşma vakfında bulunan listeyle olacak mı sanıyorsunuz? Peki, sadece günlük ekmeğini çıkarmak için çaba sarf eden garibanlara ne demeli? Ya da geçimlerini sadece gazeteye gelen reklamlarla sürdüren basın mensuplarına ne demeli?

Sizlere kısa bir anekdot paylaşmak istiyorum.

Van ipekyolu Sosyal yardımlaşmayı arayan bir vatandaş derdini Van Gazetesi'ne anlatıyor.  Şunları ifade ediyor:" Ben, kiradayım, yeşil kartım var ama işim yok. Cimer'e mesaj atıyorum. Cimer Van Valiliğine, Van Valiliği  İşkur'a, İşkur Van sosyal yardımlaşmaya gönderiyor. Buraya kadar güzel gidiyor değil mi? Daha sonra Van İpekyolu sosyal yardımlaşmayı 25 dakika boyunca arıyorum cevap yok. Daha sonra aramaya cevap veriliyor. Derdimi anlatıyorum. Geçimim yok, işim yok, suyum, doğal gazım, elektriğim, kiram geldi ama bir şey ödeyemiyorum. Yardımcı olur musunuz? dedim. Onlarda şunu söylüyor, ' Çocuğunuz var mı?, Dul musunuz?, Yaşlı ve engelli var mı?' bana söylüyor... Bende hayır, o saydıklarınız yok ama benim hiç bir şeyim yok. Ya hırsız olacağım ya da kendimi öldüreceğim. Başka çarem var mı? söylüyorum. Bizim yapacağımız bir durum yok. İşkur'u arayınız demekte. Siz olsanız ne dersiniz." diye bana derdini anlatı.

Değerli okurlar sizlere söylüyorum. Sizce bu adam veya bayan ne yapmalı? Sosyal medyada boy boy reklam mı yaparsınız? Yoksa al kardeşim bu da benden sana desteğim olsun mu dersiniz? Bu konu haricinde geçimlerini sadece reklamla idam ettiren basın mensuplarına ne dersiniz? Sizlere daima hizmet veren o emekçi insanlara ne dersiniz? Karar sizin. Yani bu konuda tek söylemem gereken var.  Hani o uzaktan atıp tutanlar...
 
Not: Bu yazı her kes için geçerli değildir, "Memlekette mükemmel işletme sahipleri ve harika vicdanlı adamlarda var."

Yine her şeye rağmen "Rızkı veren Huda'dır, Kula minnet eyle me!"
Yazan: Hikmetullah Yetkin
VAN GAZETESİ
0544 409 03 28

 

hani o uzaktan atıp tutanlar vanhaber van valiliğine van valiliği  İşkura İşkur van gazetesi van haberleri sosyal yardımlaşma hikmetullah yetkin