Vanhaber: Sağlığınız İçin Hizmet Merkezi Kuruldu

TAKİP ET

Van Gazetesi'nin düzenlediği 'Van'ın Seçkinleri 'adlı programına Doğu Şifa Sağlık Hizmetleri ve Danışmanlık Merkezinin yönetim kurulu başkanı olan İbrahim Bayram, konuk oldu.

Vanhaber - Doğu Şifa Sağlık Hizmetleri ve Danışmanlık Merkezinin yönetim kurulu başkanı olan İbrahim Bayram; “Doğu şifa olarak hasta refakat hizmeti, evde bakıcı, evde bakım, çocuk bakıcısı, dadı ve evde yara bakımı gibi hizmetler sağlıyoruz. Evde bakım; bedensel engelli ciddi problemi olan ve hastaneye gidecek imkânı olmayan vatandaşlarımıza evde sağlık hizmeti sunmayı kapsıyor”dedi.

İbrahim BAYRAM;“BAŞTA VAN OLMAK ÜZERE TÜRKİYE GENELİ HİZMET SAĞLIYORUZ”

Bayram; “Doğu Şifa’yı resmi olarak 7 Eylül 2020 tarihinde kurduk. Tabii bundan önce uzun saha çalışmalarımız oldu. Bir takım reklam çalışmalarımız da oldu. Bunları tamamladıktan sonra merkezimizi kurduk. Doğu Şifayı yani kendi işimi kurmamdaki asıl amaç, dört yıl boyunca engelli bakımı ve ruhsal bakım merkezlerinde çalıştım bu süre zarfında kendime çok şey kattım. Farklı işlerde çalıştım. Daha sonra elde ettiğim birikimlerle neler yapabilirim, kendimi nasıl gerçekleştirebilirim diye düşündüm. Pandemiden dolayı hastanede artan hasta refakat hizmeti ile bu işe girişebilirim dedim. Ve işimi kurdum, başta Van olmak üzere Türkiye geneli bu hizmeti sağlıyoruz”dedi.

“KENDİNE İNANAN HER ŞEYİ BAŞARABİLİR”

BAYRAM; “Bu işi kurmadan önce birçok engelle karşılaştım. Çevremdekilerin yapamazsın demelerini kulak ardı ettim. Çünkü kendine inanan her şeyi başarabilir. Yapabileceğime inandım ve kendi işimi kurdum. Saha çalışmalarımız oldu demiştim, öncelikle hastanelerden başladık. Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Dursun Odabaşı Tıp merkezinde saha çalışmalarımız oldu. Ulaşabildiğimiz kadar yüksek mercilere ulaşmaya çalıştık. Hastanedeki hastaya ve refakat ihtiyacı olan hastaya nasıl ulaşabiliriz diye çalışmalarımız oldu. Tabii bu süreçte pandemi en büyük engel. Bundan dolayı hastaneler bize çalışma imkânı vermedi. Oradan izin alamayınca farklı alanlara yöneldim. Farklı gazeteler, farklı haber kaynakları ve sosyal medyadan işimi halka tanıtmaya çalıştım. En çok sıkıntı çektiğim konu ise doğu şifayı halka anlatmak oldu”dedi. 

VAN İÇİN BÜYÜK HİZMET

BAYRAM, konuşmalarını şöyle devam ettirdi ; “Doğu şifa olarak hasta refakat hizmeti, evde bakıcı, evde bakım, çocuk bakıcısı, dadı ve evde yara bakımı gibi hizmetler sağlıyoruz. Evde bakım, bedensel engelli, ciddi problemi olan ve hastaneye gelecek imkânı olmayan vatandaşımıza evde sağlık hizmeti sağlıyoruz. Bu sağlık hizmetini doktor ve hekimlerimizle birlikte ev ortamında gerçekleştiriyoruz. Hastanın ihtiyacı olan tedavi ve ilaç reçetesi de ev ortamında sağlanıyor. Kendi personelimizle evde pansuman, yara bakımı gibi tedavileri sağlıyoruz. Doğu Şifa, Van için büyük bir hizmet olacaktır. Ciddi bir talep olmasını temenni ediyoruz. İnsanlardan geri dönüş alırsak iş imkânı da sağlık hizmeti de sağlarız. İhtiyacı olan herkese ulaşmak ve bu hizmeti sunmak istiyoruz. Sizin aracılığınızla halka ulaşacağız. Van’ın Seçkinleri programına konuk ettiğiniz için teşekkür ederim”dedi. 

VAN GAZETESİ