Vanın bu ilçesinde de koronavirüs vakası – Olay ile ilgili flaş açıklama!

TAKİP ET

Van Gazetesi WhatsApp İhbar hattına bildiride bulunan Özalp'ın Eğribelen Mahallesi'ne bir vatandaşın ihbarı üzerine yetkililer harekete geçterek, 2 kişinin Koronavirüs vakası olduğu bildirildi.

Van Gazetesi WhatsApp İhbar hattına bildiride bulunan Özalp’ın Eğribelen Mahallesi’ne bir vatandaşın ihbarı üzerine yetkililer harekete geçterek, 2 kişinin Koronavirüs vakası olduğu bildirildi.
 
Vatandaşın bize gönderdiği bilgi şöyle aktarıldı: “Özalp Eğribelen mahallesindenim. Ortanca mahallesine babasının evine giden bir kadının testi pozitif çıktı. Sağlık ekipleri ve askeriyenin temaslıları bulma çabası muhtar sayesinde boş çıktı. Muhtar, kadının bir haftadır köyde olmasına ve sürekli başsağlığı ziyaretçisi gelmesine rağmen ekiplere köye girmeden hastaneye yönlendirdik diye yanlış bilgi vermesi nedeniyle belki yüzlerce insan şu an pozitiftir ve bundan dolayı da iki üç kişi dışında kimseye test yapılmadı.”denildi.
 
Van Valiliği ile Van Gazetesi iletişime geçmesi üzerine harekete geçildi.
Van Valiliğinden gelen yazılı bilgiye göre;  “Van Ortanca Mahallesindeki taziyeye katılıp Özalp’ın Eğribelen Mahallesi’ne giden 1 kişinin ve bununla temas kuran 1 kişinin  (toplam 2 kişi) koronavirüs testi pozitif çıktı.  Bunun üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararla Eğribelen Mahallesinde karantina uygulaması başlatıldı. “denildi.
 
VAN GAZETESİ – ÖZEL HABER – Van haber
 

Özalp eğribelen mahallesi’de 2 koronavirüs vakası daha vanın bu ilçesinde de koronavirüs vakası koronavirüs covit-19 van haber son dakika van ortanca mahallesi van olay ile ilgili flaş açıklama!