Vanın pozitif vaka sayıları korkunç rakamlara yükseldi

TAKİP ET

Van'ın ipekyolu ilçesi Ortanca mahallesinde muhtarın ihbar etmemesi üzerine ve taziye yeri kurulmasına neden olan mahallede pozitif vaka sayıları Van halkını iyice korkutmaya başladı.

Van’ın ipekyolu ilçesi Ortanca mahallesinde muhtarın ihbar etmemesi üzerine ve taziye yeri kurulmasına neden olan mahallede pozitif vaka sayıları Van halkını iyice korkutmaya başladı.

Bir yandan il dışından gelen vakalar, öte yandan şehir içinde dolaşan gizli vakalarla mücadele eden Van sağlık ekiplerinin evde kalmalarını ve bu süreçte mümkün oldukça çıkmamalarını dile getirildi. Van’da son durum ne?

Van Valiliğinden gelen bilgiye göre; Van bölgesinde Tedbir amaçlı karantina altında tutulan toplam sayı: 44 bin kişinin olduğunu, Şu anda karantinada bulunan: 11 bin kişi olduğunu, Toplam taburcu olan hasta: 217 olduğunu, Van’da vefat eden sayısı şuanlık 8 kişi olduğunu, Van’daki toplam vaka sayısı: 390 kişiye ulaştığını, Yoğun Bakımdaki Hasta: 3 ve Entübe Hasta: 1 olduğu bildirildi.

Van’da mahallelere göre koronavirüs vakaları şöyle sıralandı:

İpekyolu İlçesi Ortanca Mahallesi:51
İpekyolu İlçesi Bostaniçi Mahallesi:18
İpekyolu İlçesi Yenimahalle: 11
İpekyolu Arıtoprak Mahallesi:1
İpekyolu Esenler Mahallesi: 1
İpekyolu Seyit Fehim Arvasi Mahallesi: 1
Tuşba İlçesi Altıntepe Mahallesi: 4
Tuşba İlçesi İskele Mahallesi: 6
Gürpınar İlçesi Umut Mahallesi: 3
Özalp İlçesi Eğribelen Mahallesi: 2
Tekirdağ İli Altınova Mahallesi :2 (il dışından gelip taziyeye katılmış)
Antalya Teomanpaşa Mahallesi :1 (il dışından gelip taziyeye katılmış)

Koronavirüs salgınından önlem alınmazsa bu sayıların daha çok artacağını sürekli dile getiren yetkililer son gelişmeleri sadece resmi yerlerden alınması gerektiğinide unutulmaması vurgulandı.

Not: Şüphelendiğiniz ya da koronavirüs tenkitlerine uyan vatandaşları lütfen, 112, 155 ve 156’a bildiriniz. Bu sizin ve Van’ın geleceği için önem arz etmektedir.

Van gazetesi – özel – Haber – 0544 409 0328

 

koronavirüs covit-19 van koronavirüs van covit-19 van son dakika haber