VANLI BOKSÖR TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLARAK DÖNDÜ

TAKİP ET

Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy;"4 madalya kazanarak büyük bir başarıya imza atan boksörlerimizi bir kez daha yürekten kutluyoruz."dedi.

Türkiye Boks Federasyonu tarafından Kırıkkale’de yapılan Yıldız Erkekler ve Kadınlar Türkiye Boks Şampiyonasına katılan; Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü boksörleri zorlu ve çekişmeli müsabakalar sonucunda 1 Türkiye Şampiyonluğu, 1 Türkiye Üçüncülüğü ve 2 Türkiye Dördüncülüğü ile dönmeyi başardı. 

Türkiye Boks Federasyonu 2022 faaliyet programında yer alan ve Kırıkkale 17 Ağustos Başpınar Spor Salonunda 56 ilden 303’ü kız olmak üzere toplam 960 sporcunun mücadele ettiği; Yıldız Erkekler ve Kadınlar Türkiye Boks Şampiyonasında 1 Türkiye Şampiyonluğu, 1 Türkiye Üçüncülüğü ve 2 Türkiye Dördüncülüğü elde eden, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü boksörlerinden 48kg Mehmet Ali Demirezen Türkiye Şampiyonu olurken, 50kg Muhammed Emin Sarı Türkiye Üçüncüsü, 66kg İrem Azra Kıyat Türkiye Dördüncüsü ve 57kg ise Melek Aslan kazandığı Türkiye Dördüncülüğü derecesi ile sergiledikleri performanslarından dolayı, Türkiye Boks Federasyonu yetkilileri tarafından da büyük beğeni kazanan ve 48 kiloda Türkiye Şampiyonu olan Van’lı Mehmet Ali Demirezen 25 Eylül ile 05 Ekim 2022 tarihleri arasında İtalya’da yapılacak olan Yıldızlar Avrupa Boks Şampiyonasında Ülkemizi temsil edecek Türkiye Boks Milli Takımı ile birlikte, Kastamonu ilinde başlayan Milli Takım Kampına katıldı. 


Sporcuların gösterdiği başarıdan duydukları memnuniyeti dile getiren Milli Boks Antrenörü Ayhan Öz, “Türkiye Boks Federasyonumuz tarafından Kırıkkale’de 56 ilden 960 sporcunun katılımı ile gerçekleştirilen, Yıldız Erkekler ve Kadınlar Türkiye Boks Şampiyonasına bizlerde, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Boks Takımı adına 6 sporcumuz ile katılım sağladık. 5 gün boyunca zorlu ve 13 farklı sıklette mücadele eden erkek sporcularımızdan 48kg Mehmet Ali Demirezen Türkiye Şampiyonu olurken, 50kg Muhammed Emin Sarı Türkiye Üçüncüsü, 66kg İrem Azra Kıyat ile 57kg Melek Aslan kazandıkları Türkiye Dördüncülüğü dereceleri ile ilimize dönmeyi başardık. 
Yani toplam 6 sporcumuzdan 1 Türkiye Şampiyonluğu, 1 Türkiye Üçüncülüğü ve 2 Türkiye Dördüncülüğü derecesi elde ederek büyük bir başarıya imza atmış olduk. İlimiz adına böylesi gurur verici başarılara imza atan bu sporcularımız ile yaklaşık 4 yıldan fazla bir süredir çalışmaktayız. Sporcularımızın uluslararası müsabakalarda ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek kapasiteye sahip olduklarını, kazandıkları başarılar ile görmekteyiz. Bu başarılarımızı disiplinli ve düzenli çalışmalarımıza borçluyuz. Böylesi büyük müsabakalara katılmamızda bizlerden desteklerini esirgemeyen, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese tüm sporcu ve boks camiamız adına teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. 


Katıldıkları Yıldız Erkekler ve Kadınlar Türkiye Boks Şampiyonasında Van'a farklı kategorilerde 1 Türkiye Şampiyonluğu, 1 Türkiye Üçüncülüğü ve 2 Türkiye Dördüncülüğü kazandıran sporcuları ve antrenörleri tebrik eden; Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy; "Türkiye Boks Federasyonumuz tarafından Kırıkkale’de yapılan Yıldız Erkekler ve Kadınlar Türkiye Boks Şampiyonasına ilimiz adına katılarak ilimize 3 farklı kategoride toplam 4 madalya kazanarak büyük bir başarıya imza atan boksörlerimizi bir kez daha yürekten kutluyoruz. Boksörlerimiz ilimizin başarı çıtasını her zaman yükseltmektedirler.
Bu başarılarından ve çalışmalarından dolayı ilimizde böylesi gurur verici sporcularımızın yetişmesinde emeği geçen boks antrenörümüz Ayhan Öz başta olmak üzere diğer tüm antrenörlerimize çok teşekkür ediyor, sporcularımızı da kazanmış oldukları bu güzel başarılarından dolayı bir kez daha yürekten kutluyor, kendilerine bundan sonraki katılacakları müsabakalarında ise başarılar diliyoruz." diye konuştu.
 

Boks