Vanlı esnaflar, müşterilerin dikkatini çekmek için kardan ayı yaptı

TAKİP ET

Van'ın İpekyolu ilçesi Vali Mithat Bey Mahallesi Tuğrul Apartmanı altında bulunan esnaflar, kardan ayı şekli yaparak müşterilerin dikkatini çekmeye çalışıldı.

Van’ın İpekyolu ilçesi Vali Mithat Bey Mahallesi Tuğrul Apartmanı altında bulunan esnaflar ve Van’ın birçok bölgelerinde bulunan esnaflar, müşterilerin dikkatlerini çekmek amacıyla kardan ayı şeklini yaptılar…

Van Haber, Van Gazetesi – Eyşan Yetkin

Van’ın yazı, kışı bir başka güzel olmasının yanı sıra, esnaflarında pandemi döneminde işlerinin olmadığını, vakitlerinin bol olduğunu ve ‘boş kalmaktan iyidir, ancak böyle müşteri çekebiliriz.’ diyerek, kardan ayı şekli benzetmesi ile farklılık yapıldı.

Van’da bulunan bazı esnafların iş yeri kapalı kalsa da açık olan esnaflar, ayakta durmak için çaba sarf etmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın kira desteği sonrası teşvik projelerinin olmasını dile getiren Van’ın Köklü esnaflarından biri şu açıklamalarda bulundu:

”Ben 15 yıldır esnafım. Bu memleketin en güzel yönlerini de gördük, en kötü yönlerini de… Biliyorum ki bu pandemi dönemi de geçecektir. Memleketimizin taşını sıksak altın olacağını da ülkemiz biliyor. Bu duruma oldukça sabırla bakıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız kira desteğini açıkladı ama bizler çok zor durumdayız. En azından teşvik projeleri, istihdam ve ekonomik olarak Van esnafını rahatlatacak destekler verilirse çok iyi olacaktır. Bunların hiçbiri olmazsa bile iş yerleri kapalı olan esnaflarımız için bir destek olunursa daha mutlu olacağız. Bizlerde bugün bir farkındalık yapmak istedik. Kardan adam yaptık. Arkadaşlarımız ise; kardan ayı şeklini çizdiler ve güzelce boyadırlar. Bizlerde vaktimiz böyle geçiriyoruz. Belki bir müşteri görür ümidiyle karla vakit geçiriyoruz.”dedi.

VAN GAZETESİ ÖEL HABER – 0544 409 0328
 

van haber van gazetesi van kardan ayı esnaf ipekyolu