Vanlı esnaflar, yetkililerden destek istedi

TAKİP ET

Asgari ücret açıklandı, Vanlı esnaflar kara kara düşünerek yetkililerden destek istenildi.

Van ilinde binlerce kişiye ekmek kapısı olan yerel esnaflar, asgari ücret ödeme noktasında zorluk çeleceklerini ve hükümetten esnaflar için teşvik projelerini açmalarını talebinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçi ve işveren tarafıyla Ankara'da bir araya geldi. Kritik toplantının sona ermesinin ardından kameralar karşısına geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ''Temmuz ayında net asgari ücret 11 bin 402 lira olmuştu. Şimdi 700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere net asgari ücreti 17 bin 2 lira olarak belirlemiş durumdayız. Önceki döneme göre yüzde 49 artış oldu. Ülkemize ve milletimize hayırlısı olsun.'' dedi.

İŞ DÜNYASINDAN AÇIKLAMALAR
Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, “Şimdi Reel sektörün ücret maliyetlerini düşürme zamanı! Maliye yönetimi, sürüdürülebilir rekabet koşullarını sırtlayan özel sektöre yönelik adımları, bir an önce atmasını bekliyoruz. Kamusal tasarruf tedbirleri ile özel sektörün desteklenmesi şarttır!”dedi.

İş İnsanı, “Van’da zor geçiniyoruz. Kazandıklarımızı, personel maaşlarına ve giderlere veriyoruz. Zaten işlerim hiç yok. Çünkü hizmet üzerine çalışıyoruz ama bu var ki bir türlü kendimize gelemiyoruz. Gönül ister ki daha iyi şartlarda personel maaşlarını verelim ama böyle giderse maaşları ödeyemeyecek duruma geleceğiz. Bu konuda yetkililerden destek bekliyoruz. VAN VALİLİĞİ, KOSGEB, DAKA, İŞKUR ve benzeri yerlerden teşvik projelerinin olmasını temenni ediyoruz.”dedi.

Vanlı Esnaf, “Bizler destek istiyoruz. Asgari ücret 17 bin 2 lira olması bizleri etkilemektedir. Bizler, personellerimize sigorta, yemek, yol ve asgari ücret ve maaş derken yükün altından kalkamıyoruz. Bu konuda yetkililerden ve Sayın Cumhurbaşkanımızdan destek bekliyoruz.”dedi.

Van Gazetesi – Van Haber – Van Haberleri - vanhaber

Van Esnaf vanhaber