Vanlı kadınlar en çok hangi yemeği yaparlar 

TAKİP ET

Van'da yapılan ankete göre, ekonomik sıkıntılara rağmen kadınlar, hızlı, pratik ve ekonomik bir seçenek olan makarnayı tercih ediyor.

Günlük yemeklerde sıkça başvurulan makarnanın, çeşitli tariflerle lezzetlendirilerek aile sofralarını süslediğini belirten kadınlar, misafir ağırlama geleneğini sürdürmeye çalışırken haftada en az 2 gün makarnanın sofralarını süslediğini ifade ediyor.

Suda haşlanan makarnanın suyuyla yapılan çorbalar ve farklı soslarla zenginleştirilen yemek, ekonomik bir alternatif olarak öne çıkıyor. Ayrıca, kadınlar makarna suyunu çöpe atmak yerine çorba olarak değerlendiriyor, bu da ekonomik bir tasarruf sağlıyor. Vanlı kadınlar, mutfaklarındaki yaratıcılıklarıyla ekonomik zorluklara direniyor ve ailelerini doyurmanın yollarını buluyor.

Vanlı Kadınlar, Ekonomik Zorluklara Makarna İle Direniyor

Van'da yapılan bir ankete göre, ekonomik nedenlerden dolayı kadınlar, hızlı, kolay ve doyurucu olması sebebiyle günlük yemeklerde sıkça makarna tercih ediyor. Makarnanın çeşitliliği sayesinde farklı tariflerle lezzetlendirildiğini belirten kadınlar, aile içinde misafirperverlik geleneğini sürdürmeye çalışsalar da, haftanın en az 2 günü makarnanın ana yemekleri arasında yer aldığını ifade ediyorlar. Makarnanın suyuyla yapılan çorba ve çeşitli soslarla zenginleştirilen bu basit yemek, aileleri doyurmanın yanı sıra ekonomik bir alternatif olarak değerlendiriliyor.

Vatandaş,"Ben Van ilinde, yeni bir mahallede oturuyorum. Mahallemizde en çok tükettiğimiz yemek, haftada en az 3 gün sofralarımızı süsleyen makarna. Makarna salatası da sıkça yapılan lezzetler arasında. Sebzeli makarnayı da tercih ediyoruz; hem besleyici hem de lezzetli. Uzun makarna çeşitleri, ekonomik olmalarının yanı sıra, hazırlaması kolay olduğu için günlük hayatımızda sıkça tercih ettiğimiz bir yemek. Makarna, hem bütçemize uygun hem de damak zevkimizi memnun eden harika bir seçenek."dedi.

 

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber

 

van makarna yemek vanhaber