Vanlı mucitten akıl almaz icat - Blenderden çim biçme makinesi üretti - Videolu

TAKİP ET

Van'ın Tuşba ilçesi Altıntepe Mahallesinde ikamet eden Salih Yetkin(33) Blenderden çim biçme makinesine çevirdi.

Van'ın Tuşba ilçesi Altıntepe Mahallesinde ikamet eden Salih Yetkin(33) Blenderden çim biçme makinesine çevirdi.

Görenleri şaşkına çeviren Vanlı mucit kullanılmayan blenderden çim biçme makinesine dönüştürerek, izleyenleri hayran bıraktı.

VAN GAZETESİ - ÖZEL HABER

Van'ın Tuşba ilçesi Altıntepe mahallesinde kendi arazisini biçen 33 yaşındaki genç mucit Salih Yetkin, " Ben kaynak ustasıyım ve iş olmadığından dolayı gurbete giderek soğuk demirde çalışıyorum. Aileme bakmakla mükellefim. Bunun yanı sıra evime geldiğimde bir şeylerle uğraşmayı seviyorum. Çocukluğumdan beridir bu tarz eşyalara meraklıyım. Daha önce motoru bisiklete çevirdim. Bunun yanı sıra çamaşır makinesini buzdolabına dönüştürdüm. Şimdi ise; kullanılmayan blenderi çim makinesine çevirdim.

Aslında bunu yapmamın tek sebebi, çim biçme makinelerinin pahalı olması ve benimde bu imkana yeterli seviyede sahip olmamam neticesinde bu girişimde bulundum. Biliyorsunuz ki hiçbir şey imkansız değildir, yeter ki siz aklınızı kullanarak bir şeylerle uğraşın. Sonucunda başarıyı elde edersiniz. Benim bu tarz merakım, birçok bozulan ürünleri ve eşyaları tamir yapmama vesile oldu. Bu konuda aileme, sevdiklerime çok teşekkür ederim. Memleketimizde ne yazık ki tembelleşen nesiller geliştiriyoruz.

Her şeyimiz hazır hale geldi. Bu duruma çok üzülüyorum. Memleketimizde üretim yapmak istiyoruz fakat üretim sıkıntısı yazışıyoruz. Benim yeterli ekipmanlarım yok, benim gibi binlerce kişi var ama yüz binlerce kişide evlerinde sadece telefonlarla zaman geçiriyor. Van'da mucit geliştirici bir atölye açılsa çok güzel olur. Geçen yıl bir şahin motorunu bir vatandaş TIR'a çevirmişti. Çok mutlu olmuştum. Bu tarz vatandaşların yetkililer tarafından destek verilmesini isteriz. Benimde imkanlarım olmadığı için evde çalışmayan blender aletini çim biçme makinesine dönüştürerek kendi çimleri biçtim."dedi.

Van Gazetesi - 0544 409 0328 - Van haber
 

salih yetkin mucit haber son dakika vanlı mucit blender çim biçme makinesi van gazetesi van haber