Vanlı Mustafa Yakut'tan Flaş Aday Adaylık Kararı

TAKİP ET

Van ilinde saygın iş insanı Mustafa Yakut, Gevaş Belediyesi başkanlığı için Yeniden Refah Partisinde belediye başkan aday adayı oldu

Mustafa Yakut: Yeniden Refah Partisi'nden Gevaş Belediye Başkanlığı İçin Aday Adayı
AK Parti'deki uzun yıllarının ardından iş dünyasında ve siyasette önemli görevlerde bulunan Mustafa Yakut, 2024 yerel seçimlerinde Yeniden Refah Partisi'nden Gevaş Belediye Başkanı aday adayı olma kararı aldı. Başvurusunu YRP Van İl Başkanı Nayif Şabu'ya teslim eden Yakut, açıklamasında YRP'yi seçme nedenini partinin milli görüşü temsil etmesi olarak belirtti.

Gevaş'ın potansiyelini değerlendirme ve bölge insanının daha etkin temsil edilmesini sağlama amacı güden Yakut, mevcut sorunları ve eksiklikleri vurgulayarak, adaylığının bu konularda çözüm getirme hedefine yönelik olduğunu ifade etti. Konuşmasında, Van'ın sadece AK Parti ve HDP'nin var olduğu algısına son verilmesi gerektiğini belirten Yakut, adayların halkın içinden seçilmesi gerektiğini ve bu nedenle Yeniden Refah Partisi'ni tercih ettiğini dile getirdi.

Yakut, aday adaylığının ilçe, parti ve iline hayırlı olmasını dilerken, Gevaş'ın hak ettiği konuma gelmesi için var gücüyle çalışacağını sözlerine ekledi.

 Yakut, “Yıllarca AK Parti’nin değişik kademlerinde hizmet verdim. Tek amacım ilime ve Van halkına hak ettiği hizmetlerin kavuşturulmasıdır. Ancak gelinen noktada ne Van’ın ne de Gevaş’ın hak ettiği yerde olmadığını görüyoruz. Sorunlar artarak devam ettiği gibi mevcut sorunlara yenileri de ekleniyor. Gerek coğrafyası, gerek tarihi ve gerekse sahip olduğu imkanlar doğrultusunda Ege’deki bir turizm ilçesi gibi olması gereken Gevaş, ne yazık ki bir köyü andırıyor. İşte tüm bunlara bir son vermek ve şirin ilçemizin hak ettiği yere gelmesi için Yeniden Refah Partisinden aday adayı olmaya karar verdim. Ayrıca bölge insanının adeta iki parti arasında mecbur bırakılmasına da bir son vermek için Yeniden Refah Partisi’ni seçtim. Artık bilinsin ki, Van’da sadece AK Parti ve HDP yok. Artık buraya tepeden birileri gelmesin ve adaylar halkın içinden seçilsin. Bu duygu ve düşüncelerle aday adaylığımın partime, ilçeme ve ilime hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Van Gazetesi - Van Haber - vanhaber

Mustafa Yakut Van vanhaber Ak parti Yeniden Refah