Vanlı Öğrenciler, Çekya eğitimlerini tamamladı

TAKİP ET

Vanlı özel gereksinimli öğrenciler Çekya eğitimlerini tamamladı.

VAN - Konya Beyhekim Özel Eğitim Meslek Okuluna devam eden özel gereksinimli öğrenciler Avrupa birliği projesi kapsamında Çekya’ da eğitimlerini başarıyla tamamlayarak yurda döndü.

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından akredite edilen proje kapsamında, Konya Beyhekim Özel Eğitim Meslek Okulu Konaklama ve Seyahat Hizmetleri Atölyesinde eğitimlerine devam eden öğrencilerimize yönelik Çekya Prag’ta dört haftalık mesleki eğitime yönelik staj programı yapıldı.

Proje ile ilgili değerlendirmelerde bulunan okul müdürü Mehmet Sırrı ÖZTURAN, “Amaçlarının özel gereksinimli bireyleri topluma kazandırmak ve farkındalık sağlamak olduğunu belirtti. Bu proje ile beraber farkındalık düzeyini uluslararası alanda sağlamak için bu projenin önemli olduğunu belirtti. Aynı zamanda bu proje sayesinde öğrencilerimiz, aldıkları eğitim ile Avrupa’da verilen eğitimi karşılaştırma imkanı bularak eğitim kazanımlarına uluslararası boyut kazandırmış ve daha kaliteli bir eğitim anlayışı için fırsat bulmuşlardır. Öğrencilerimiz aldıkları mesleki eğitimle beraber farklı toplum ve farklı kültürlerle tanışma fırsatı bulmuşlardır. 


Projenin konusu ve önemi itibari ile okulumuzda bulunan diğer atölyelerde mesleki eğitimine devam eden özel gereksinimli öğrencilerimizin de kendi meslek alanları ile ilgili Avrupa Projesi kapsamında Avrupa ülkelerinde yapılan eğitimleri deneyimleyip, mesleki eğitimlerine uluslararası bir boyut kazandırmak için projelerimize devam etmeyi hedeflenmekteyiz diye belirtti.


Projede emeği geçen Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü Arge birimine, Okul proje koordinatörümüz Engin KARASU’ya, özel gereksinimli öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin eğitimine katkı sağlayan Prag Hotel Duo yöneticilerine  ve çalışanlarına teşekkürlerimizi bildiririz."dedi.