VANLI ÖĞRENCİLERİN ÖRNEK PROJESİNE DESTEK

TAKİP ET

Vanı'n tuşba ilçesinde akköprü ilokunda okuyan öğrencilerin yapmış olduğu kuş yemlikleri vanı'n sokaklarında ağaçlara bırakılmaya başlandı.

Vanlı minik öğrenciler, kış mevsiminin çetin geçtiği kentte yem bulamayan kuşların aç kalmaması için öğretmenleriyle birlikte örnek bir projeye imza atmıştı. Çevreye duyarlı ve hayvanlara karşı merhametli çocuklar yetiştirmeyi amaçlayan öğretmenler, plastik şişelerini kuşlar için yemliklere dönüştürdü.

 Van Ticaret ve Sanayi Odası ile Van Ticaret Borsası başkanlığı yapan Vanlı iş adamı Feridun Irak sahiplendi. İş adamı Irak, çocuklardan satın aldığı kuş yemliklerini İki Nisan Caddesi üzerinde bulunan ağaçlara astı. Irak, cadde boyu astığı yemliklere kuşlar için yem de bıraktı.

  Pet şişelerini öğretmenlerimiz kesti, öğrencilerimiz ise boyadı. Projemizi gören iş adamları bize ulaştı. İş adamlarımız, hem çocukların eğitimine katkı sunmak hem de projeyi sahiplenerek geri dönüşüme dikkat çekmek istediler. Çocukların yaptığı çalışmaları kendi oturdukları sokaklardaki ağaçlara asmak istediler” şeklinde konuştu.

vanlı öğrenciler tuşba ilçesi akköprü ilkokulu vanlı iş adamı pet şişeleri van ticaret ve sanayi odası vanlı