Vanlı Optikçi Sitem Etti

TAKİP ET

Van'da İstanbul Hastanesi, göz doktoru eksikliği nedeniyle beklenen hizmeti veremediğini Geylani Tuğrul ifade etti.

Van'da yıllar önce kayyum atanarak kapatılan ve ardından Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binasına dönüştürülen İstanbul Hastanesi, doktor eksikliği nedeniyle beklenen hizmeti tam anlamıyla veremiyor. Kentin en işlek konumunda bulunan hastane, tam teşekküllü malzemeleriyle özel hastaneleri geride bırakmayı hedeflemesine rağmen yaşanan doktor eksikliği nedeniyle bu hedefe ulaşamadığını Van Haber Gazetesi'ne Geylani Tuğrul ifade etti.

VAN GAZETESİ - HABER
Van'ın yaklaşık 1 milyon 250 bin nüfusu bulunmasına rağmen sadece bir hastanenin bulunması, doktor eksikliğinin ciddiyetini ortaya koyuyor. Göz doktoru eksikliği ise özellikle gözlükçüler ve hastalar arasında şikayetlere yol açıyor. Van Merkez'de bulunan İstanbul Hastanesi'nin ek binasında hizmet veren göz doktorunun ayrılması, bu konudaki sıkıntıları daha da artırıyor. Göz muayenesi ihtiyacı olan hastalar, bu eksiklik nedeniyle randevu almakta güçlük çekiyor ve göz sağlıklarını ihmal etmek zorunda kalıyorlar.
İddiaya göre; Esnaf ve optikçi Geylani Tuğrul, göz doktoru eksikliği ve ekonomik sorunların kendilerini olumsuz etkilediğini belirtiyor. Van'ın büyüklüğüne ve nüfusuna rağmen böyle bir hastanenin eksikliğinin üzücü olduğunu dile getiriyor. Tuğrul, İstanbul Hastanesi'nin eski tam teşekküllü hizmetine kavuşturulması gerektiğini veya İpekyolu Devlet Hastanesi olarak hizmet vermesinin daha iyi olacağını ifade ediyor.
Haberde, Van'da bulunan diğer hastanelerin bölgede uzak bölgelerde yer aldığı ve Van Merkez'de bu büyüklükte bir hastanenin atıl bir şekilde durmasının üzücü olduğu vurgulanıyor. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binası olarak kullanılan İstanbul Hastanesi'nin doktor eksikliği nedeniyle tam kapasite hizmet verememesi, bölgedeki sağlık hizmetlerinin yeterliliği ve hastaların mağduriyeti açısından önemli bir sorun olarak karşımıza çıkıyor.

Hastanenin yeniden tam teşekküllü hizmet vermesi gerektiğini söyleyen esnaf ve optikçi Geylani Tuğrul, “Burada gözlük dükkânım var, şuan göz doktoru eksiliğinden dolayı ve ekonomik sorunlardan dolayı şikâyetçiyiz. Van’ın bir milyon 250 bini aşkın nüfusu var, sadece bir hastane var, bir hastane ede dört doktor, göz doktoru olarak hizmet vermekte ve bu yetmiyor. Burada mevcutta olan, merkez bir hastane olmasına rağmen ek bina olmasına rağmen göz doktorumuz, yerinden ayrıldı. Nedeninin ne olduğunu neden bu hastaneden ayrıldığını kimse belirtemedi, bu durumdan mustaribiz, tek ben değil diğer tüm esnaflarımız da bu durumdan mustarip, buraya gelen hiçbir vatandaş, hasta göz muayenesi bulamıyor,  göz muayenesine gidemediği için de bu durumu aksatıyor, bu da göz sağlığını etkiliyor. Bu hastanenin tamamen yine eski haline dönüştürülmesi gerekiyor. Öyle olmayacaksa burası İpekyolu Devlet Hastanesi olarak hizmet verirse bu daha iyi olacak, halk için gerekli bir durum. Diğer türlü iki hastanemiz var, biri bölge biri de yüzüncü yıl, Van Merkeze çok uzak ama Van Merkez’de şöyle güzide bir hastanenin olması, bu büyüklükte bir hastanenin bu şekilde atıl be boş durması çok üzücü bir durum”dedi.

Van Gazetesi - Van haber - vanhaber

Van göz hastane devlet